Ράτσες

Σταφορντσαϊρ μπούλ τεριέ

Το Staffordshire Bull Terrier είναι ένα μεσαίου μεγέθους, γεροδεμένο, και πολύ μυώδες σκυλί, που μοιάζει με το αμερικανικό τεριέ Staffordshire και αμερικανικό πίτμπουλ τεριέ. Έχει ένα μεγάλο κεφάλι (τα αρσενικά πολύ περισσότερο από τα θηλυκά), ένα μικρό ρύγχος, σκούρα στρογγυλά μάτια και ένα μεγάλο στόμα που λόγω του ελαφρού προγναθισμού του όταν δαγκώνει δεν το ανοίγει με τίποτα. Αυτό γίνεται γιατί οι κορυφαίοι κοπτήρες επικαλύπτουν ελαφρώς τους κάτω κοπτήρες. Τα αυτιά είναι μικρά. Οι μύες στο μάγουλο πολύ έντονοι. Τα χείλη δεν είναι χαλαρά. Το κεφάλι μοιάζει με ένα τρίγωνο και καταλήγει σε ένα ισχυρό μυώδη λαιμό και στους ώμους που είναι πολύ δυνατοί και ξεχωρίζουν.

Το σώμα του σκυλιού είναι γεμάτο ξεκάθαρους μύες που είναι ορατοί. Η ουρά είναι λεπτή και στέκεται κάπως περίεργα, σαν λαβή αντλίας θα έλεγα. Τα οπίσθια είναι μυώδη και δυνατά. Το χρώμα του είναι ραβδωτό, μαύρο, κόκκινο, fawn, μπλε, λευκό, ή οποιαδήποτε ανάμειξη αυτών των χρωμάτων με λευκό. Μαύρο είναι σπάνια. Το τρίχωμα είναι λείο και προσκολλάται σφιχτά στο σώμα δίνοντας στο σκυλί μια αεροδυναμική εμφάνιση. Αυτό είναι το μπούλ τεριέ του Σταφορντσαϊρ, ένα πιστό, καλό και δυνατό σκυλί.

Η Αμερικανική Κυνολογική Λέσχη αναγνώρισε το Αμερικάνικο Τεριέ του Σταφορντσαϊρ σαν ξεχωριστή ράτσα το 1936 και από τότε έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Staffordshire Bull Terrier - Chapter 1

Staffordshire Bull Terrier - Chapter 2

Staffordshire Bull Terrier - Chapter 3

Staffordshire Bull Terrier - Chapter 4

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: