Ράτσες

Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ

Το Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ είναι αυτό που λέμε, το κατάλληλο σκυλί στην κατάλληλη θέση. Πανέξυπνα και συνεργάσιμα. Θυμηθείται το ουίσκι Black & White με τον σκύλο σαν σήμα κατατεθέν. Αυτό το σκυλί είναι ένα Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ . Με την ωραία μουσούδα, το χαρακτηριστικό βάδισμα, την άσπρη γούνα του και την εξυπνάδα του το μικρό αυτό τεριέ από κυνηγός ποντικιών και της νυφίτσας γίνεται σκύλος συντροφιάς. Η σωστή και ήπια μεταχείριση εκ μέρους της οικογένειας που έχει ένα τετοιο σκυλί, είναι το παν, γιατί τα μικρά αυτά σκυλιά δεν ανέχονται την κακομεταχείριση.

Η φυλή είναι επιρρεπής στις δερματοπάθειες. Η γούνα του χρειάζεται βούρτισμα και περιποίηση για να είναι όμορφη και χωρίς παράσιτα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα επικράτησε διεθνώς το όνομα "Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ / West Highland White Terrier" για να αναδεικνύει τον τόπο καταγωγής της φυλής. Σήμερα τα Γουέστι έχουν γίνει από κυνηγόσκυλα, χαριτωμένοι σκύλοι συντροφιάς με διασημότερο εκπρόσωπο της φυλής τον πιστό φίλο του Οβελίξ, Ιντεφίξ.
Ιατρικά: 

Τα Γουέστι είναι γενικά μία υγιής ράτσα. Μπορεί να είναι επιρρεπή σε παθήσεις δέρματος, όπως ξηροδερμία και αλλεργίες, παθήσεις στο συκώτι, κήλη και προβλήματα με τη σιαγόνα.

dogs 101 01-05a west highland white terrier [webrip lks].mkv

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: