Ράτσες

Βίσλα

Τα σκυλιά Βίσλα είναι ήπιου χαρακτήρα, φιλικά με την οικογένεια ακόμα και με τους ξένους και αγαπούν την άσκηση και το να κοιμούνται κοντά στον ιδιοκτήτη τους. Πολλά από αυτά θα τα βρείτε κάτω από το κρεββάτι και αυτό, το να είναι όλη μέρα κοντά σας, τα κάνει ευτυχισμένα. Ένα τέτοιο μεγάλης αντοχής σκυλί, ταιριάζει σε άνθρώπους που είναι κυνηγοί ή αυτούς που κάνουν πεζοπορίες στα βουνά και σε ανοιχτά μέρη.

Το χρώμα τους είναι καφεκόκκινο και είναι πάντα καθαρό όταν το σκυλί είναι υγιές. Είναι ένα σκυλί με ελάχιστες εκδηλούμενες αρρώστιες της φυλής του, αλλά πρέπει να προσέχουμε την ψυχολογία του γιατί τα σκυλιά αυτά είναι ευαίσθητα και δεν πρέπει να τα μαλώνετε και να τα παραμελείτε. Η μέθοδος που χρειάζονται για να σας δώσουν τα 100% των δυνατοτήτων τους είναι η ευγένεια των χειρισμών σας, η επιβράβευση και η αποδοχή. Οι σκληρές μέθοδοι εκμάθησης εντολών θα δημιουργήσουν ένα φοβισμένο σκυλί, που δεν θα υπακούει, όχι επειδή δεν το θέλει ή δεν το κατάλαβε, αλλά από φόβο. Είναι τόσο καλά και ακούραστα αυτά τα σκυλιά που αξίζουν την αγάπη μας και το σεβασμό μας.

Το Βίσλα εμφανίζεται με δυο τύπους τριχώματος, τον κοντό τύπο και τον τραχύ τύπο. Στον πρώτο τύπο το τρίχωμα είναι κοντό, ίσιο, πυκνό και γυαλιστερό ενώ στον δεύτερο τύπο είναι σκληρό, παχύ, περισσότερο μακρύ εκτός από το κεφάλι που είναι λείο και έχει πυκνά φρύδια.
Ιστορία: 

Κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου κινδύνεψε με εξαφάνιση, αφού έφυγε με τους ευγενείς ιδιοκτήτες του από την Ουγγαρία για άλλες χώρες, αλλά αυτό τελικά το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο και σήμερα, παραμένει ένα ικανό κυνηγόσκυλο, ιδιαίτερα στην πατρίδα του.

Ιατρικά: 

Παρουσιάζουν δυπλασία, καρκίνο και αδενίτιδα.

Dogs 101 Visla

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: