Ράτσες

Φλάτ ριτρίβερ

Τα Flat-Coated Retrievers έχουν ισχυρά σαγόνια και μυϊκό σύστημα, σχετικά μακρύ ρύγχος για να μπορούν να μεταφέρουν τα πουλιά από τα ορεινά. Το κεφάλι τους είναι μοναδικό για τη φυλή και περιγράφεται σαν "από ένα κομμάτι" με μια ελάχιστη κλίση και είναι περίπου το ίδιο μήκος με το ρύγχος. Τα μάτια έχουν σχήμα αμυγδάλου και χρώμα σκούρα καστανά, που έχουν μια έξυπνη, φιλική έκφραση. Τα αυτιά είναι κρεμαστά, σχετικά μικρά και βρίσκονται κοντά στο κεφάλι. Το ινίο (το οστό στο πίσω μέρος του κρανίου) δεν φουσκώνει (όπως είναι στο setters) και ρέει στο κεφάλι και στο ρύγχος ομαλά, σε ένα καλά τοξωτό λαιμό. Η γραμμή της ράχης είναι ισχυρή και ευθεία με μια φουσκωτή ουρά μετρίου μήκους που κατεβαίνει κατευθείαν από το πίσω μέρος. Είναι ελαφρύτερο και με πιο κομψή εμφάνιση σε σχέση με τις άλλες φυλές retriever.

Η Flat-Coated Retriever είναι μια κυνηγητική φυλή που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αναπτύχθηκε ως retriever τόσο στην ξηρά, όσο και στο νερό. Λένε πως τα πρώτα Flat-Coated Retriever προήλθαν από το σκύλο του νερού του αγίου Ιωάννη αλλά δεν είναι και σίγουρο. Πάντως το σκύλι κηνυγάει το ίδιο καλά και στην ξηρά και στο νερό, αλλά είναι ένα πολύ καλό και για σπίτι όπως και για διαμέρισμα.
Ιστορία: 

Το Flat-Coated Retriever είναι μία μείξη από γκόλντεν ριτρίβερ και λαμπραντόρ ριτρίβερ και έχει και από τα δύο τα προτερήματά τους. Είναι ένα πανέμορφο σκυλί κυρίως μαύρου ή βαθύ καφέ χρώματος που γεννήθηκε από διασταυρώσεις άλλων φυλών και αναγνωρίστηκε σαν ράτσα -φυλή το 1960.

Ιατρικά: 

Aυτά τα διασταυρωμένα σκυλιά έχουν τα μειονεκτήματα της διασταύρωσής τους, δυσπλασία, γλαύκωμα, επιληψία. Ζούν λίγα χρόνια εξαιτίας αυτών, αλλά δεν παύουν να είναι σκυλιά με όλα τα προτερήματα και των δύο ή τριών φυλών που έχουν επιλεγεί για την νέα φυλή.

q7vARLJkW6c

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: