Ράτσες

Κάρλι Ριτρίβερ

Το Σγουρό Επικαλυμμένο Retriever (που συχνά αναφέρεται ως Σγουρό) είναι μια φυλή που αρχικά εκτρέφεται στην Αγγλία, για το κυνήγι ορεινών πουλιών και υδρόβιων πτηνών. Είναι το ψηλότερο από τα ριτρίβερ και είναι εύκολο να διακριθεί από τη μάζα του. Σφιχτές μπούκλες καλύπτουν το σώμα του. Σγουρό με κυματιστή επίστρωση (γνωστή σήμερα ως το Flat-Coated Retriever ) ήταν οι δύο πρώτες αναγνωρισμένες φυλές retriever, που ιδρύθηκαν ήδη από το 1860. Τα μόνα αποδεκτά χρώματα για την Σγουρό Επικαλυμμένο Retriever είναι στερεά μαύρα και στερεά καφέ. Περιστασιακές λευκές τρίχες είναι επιτρεπτές, αλλά άσπρα μπαλώματα είναι ένα σοβαρό σφάλμα.

Τα μάτια θα πρέπει να είναι είτε μαύρο είτε καφέ με μαύρα σκυλιά, καθώς και καφέ ή πορτοκαλί σε σκύλους με το καφέ χρώμα. Κίτρινα μάτια είναι ασυνήθιστο. Η μύτη πρέπει να είναι πλήρως χρωματισμένη, και το ίδιο χρώμα με το τρίχωμα του σκύλου.

Το Σγουρό (= Curly) είναι ενεργό, μυώδες σκυλί, φυλή κυνηγιού ορεινών πουλιών και υδρόβιων πτηνών. Το Σγουρό έχει κάπως διαφορετική δομή από τα πιο κοινά retrievers. Μερικές φορές μπορεί να είναι απόμακρο με τους ξένους, αλλά είναι συνήθως πολύ πιστό και στοργικό με τους ιδιοκτήτες και την οικογένειά του. Τα Curlies είναι εξαιρετικά ευφυή σκυλιά, αλλά μερικές φορές μπορεί να μην θέλουν να εκπαιδευτούν, οπότε καταλαβαίνετε ότι η εκπαίδευση θα είναι δύσκολη, δεδομένου δε, ότι μπορούν εύκολα να βαρεθούν με μια επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση, θα πρέπει να βρείτε ένα ήπιο τρόπο να την πετύχετε.
Ιατρικά: 

Καρδιακά προβλήματα, καρκίνος, δυσπλασία, επιληψία.

The Curly Coated Retriever - Chapter 1

The Curly Coated Retriever - Chapter 2

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: