Ράτσες

Κλάμπερ Σπάνιελ

Το Clumber Σπάνιελ είναι το μεγαλύτερο από τα σπανιέλ. Το σκυλί στηρίζεται σε τέσσερα όχι και τόσο δυνατά πόδια, αφού το σώμα του είναι δυσανάλογα βαρύ και μακρύ σε ύψος μόλις 43 με 51 εκατοστά και με βάρος 25 με 39 κιλά. Είναι παρόμοια σε σχήμα με το μικρότερο Sussex σπανιέλ . Η Clumber έχει μια βαριά δομή οστών, έχει ένα τεράστιο κεφάλι με μια πένθιμη έκφραση και υπνηλία, ένα τετράγωνο ρύγχος και μεγάλο σχήμα αυτιού, σαν αμπελόφυλλο. Έχει ακόμα φακίδες στο ρύγχος και στα μπροστινά πόδια. Το τρίχωμα του είναι πυκνό, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, ίσιο, επίπεδο και με στίγματα γύρω από τα αυτιά, την κοιλιά και τα πόδια. Τα Clumbers είναι κυρίως χρώματος λευκού με λεμονί με καφέ ή πορτοκαλί σημάδια γύρω από τα μάτια, και στη βάση της ουράς.

Το Clumber Spaniel είναι ένα βαρύ σκυλί αναφορικά με το ύψος του και πολύ φιλικό με τα παιδιά. Πολύ όμορφο και με μεταξένια τρίχα το Clumber Spaniel είναι αξιόπιστο και στο σπίτι και στο κυνήγι.
Ιστορία: 

Πολύ παλιά ράτσα κυνηγητικού σκύλου που απεικονίζεται σε αγγλικούς πίνακες με σκηνές κυνηγιού. Βρίσκονται σε ντοκουμέντα ιστορικά πριν από τον 19ο αιώνα.

Ιατρικά: 

Υποφέρουν από δυσπλασία των ισχίων.

Dogs 101 - Clumber Spaniel

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: