Ράτσες

Γκρεϊχαουντ

Πρόκειται για μια ήπια και έξυπνη φυλή που ο συνδυασμός μακριά, ισχυρά πόδια, βαθύ στήθος, ευέλικτη σπονδυλική στήλη, και λεπτή κατασκευή, της επιτρέπει να φτάσει με μέση ταχύτητα σε αγώνες άνω των 18 μέτρων ανά δευτερόλεπτο ή 63 χιλιομέτρων ανά ώρα. Στη μέγιστη επιτάχυνση, ένα λαγωνικό φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα 70 χιλιομέτρων ανά ώρα σε απόσταση 30 μέτρων. Το μόνο άλλο ζώο που μπορεί να επιταχύνει γρηγορότερα σε μικρή απόσταση είναι ο γατόπαρδος, ο οποίος μπορεί να φτάσει ταχύτητες των 109 χιλιομέτρων ανά ώρα σε 30 μέτρα από την στιγμή της εκκίνησής του.

Το ότι τρέχει τόσο γρήγορα οφείλεται στη κατασκευή του και στην μεγάλη του καρδιά. Είναι πολύ ωραία να τα βλέπεις να αναπτύσσουν τέτοια ταχύτητα αλλά είναι πολύ θλιβερό να τα εκτρέφουν μόνο για τις κυνοδρομίες με σκοπό το κέρδος. Αυτά τα σκυλιά έχουν πραγματικά μια μεγάλη "καρδιά" και δεν θα σας προσώσουν ποτέ αν τα επιλέξετε για σύντροφους στην οικογένειά σας. Δεν έχουν λιπώδες υπόστρωμα και κρυώνουν πολύ γι' αυτό μην τα αφήνετε στο κρύο και ούτε να κοιμούνται σε τσιμέντο ή ξερό υπόστρωμα γιατί υποφέρουν. Πάντα κοντά σας και πάντα σε μαλακό στρωματάκι. Από την άλλη μεριά, δεν μαδάνε και δεν μυρίζουν καθόλου.

Το Γκρεϊχάουντ είναι ένα στιλάτο, μυώδες και λυγερό σκυλί. Όλα τα χρώματα είναι δεκτά σε οποιαδήποτε απόχρωση από μαύρο μέχρι λευκό, μονόχρωμα ή ποικιλόχρωμα. Σε τριποδισμό, η κίνηση είναι απαλή και λυγερή αλλά το Γκρεϊχάουντ είναι στην καλύτερη στιγμή του όταν τρέχει με όλη του τη δύναμη. Ένα καλό σκυλί κυνοδρομιών εύκολα αναπτύσσει ταχύτητα 80 χιλιομέτρων στην ευθεία.
Ιστορία: 

Παλαιότερα ήταν σύντροφος ευγενών από την εποχή του Φαραώ και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σήμερα εξακολουθεί να είναι δημοφιλής λόγω της κομψής του εμφάνισης και για το γεγονός ότι το στιλπνό του τρίχωμα δεν πέφτει και δεν μυρίζει. Παλιά αν κάποιος είχε ένα τέτοιο σκυλί η ποινή ήταν θάνατος, εκτός και αν ήταν ο ιδιοκτήτης, αριστοκράτης.

Ιατρικά: 

Να τα προσέχετε στο κρύο, γιατί δεν έχουν υπόστρωμα δέρματοςκαι κρυώνουν εύκολα. Μην αφήνετε αυτά τα σκυλιά να κοιμούνται στο πάτωμα, πάντα πάνω σε μαλακό στρώμα.

Περιβάλον: 

Στο σπίτι γιατί έξω γίνεται ..καπνός.

Dogs 101: Greyhound

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: