Ράτσες

Σαμογιέντ

H φιλική διάθεση των Σαμογιέντ τα κάνει κακούς φύλακες. ΄Ενα επιθετικό Samoyed είναι σπάνιο. Όταν όμως πλησιάσει κάποιος στόν χώρο τους, γαβγίζουν. Τα Samoyed είναι εξαιρετικά σαν συντρόφοι, ειδικά για τα μικρά παιδιά ή ακόμα και άλλα σκυλιά, και παραμένουν παιχνιδιάρικα σε μεγάλη ηλικία. Όταν τα Samoyeds αρχίζουν να βαριούνται, μπορούν να αρχίσουν να σκάβουν. Με το σκυλί έλκηθρο σαν κληρονομιά, ένα Samoyed δεν είναι αντίθετο με το τράβηγμα, θα τραβήξει πράγματα, και ένα ανεκπαίδευτο Samoyed δεν έχει κανένα πρόβλημα να τραβάει τον ιδιοκτήτη του με το λουρί. Samoyeds χρησιμοποιήθηκαν επίσης για κοπάδι από ταράνδους. Ενστικτωδώς ενεργούν ως σκυλιά κοπαδιών, και όταν παίζουν με τα παιδιά, συχνά θα προσπαθήσουν να τα γυρίσουν και να τα μετακινήσουν σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Η φυλή χαρακτηρίζεται από μια ευτυχισμένη έκφραση που έχει κερδίσει το ψευδώνυμο "χαμόγελο" και "σκύλος smiley".

Το Σαμογιέντ, είναι ένα έμφυτα καλό και τρυφερό σκυλί, που τρέφει μεγάλη στοργή για τους ανθρώπους και ειδικά τα παιδιά. Η ομορφιά του, με ατού το χαμόγελό του που εκτείνεται από το ένα αυτί στο άλλο, θα προκαλέσει την προσοχή και τον θαυμασμό σας όταν το αντικρίσετε.
Ιατρικά: 

Το Σαμογιέντ είναι επιρρεπές σε δυσπλασία του ισχίου, διαβήτη και δερματικές αλλεργίες. Ακόμη, η ράτσα υποφέρει από μία γενετική πάθηση που επηρεάζει τα νεφρά και μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.

Dogs 101- Samoyed

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: