Ράτσες

Κόργκι Πέμπροκ

Τα σκυλιά Corgi είναι όπως και οι μεγαλύτερες φυλές, αλλά έχουν κοντύτερα πόδια. Έχουν μια εύρωστη εμφάνιση και ένα αθλητικό σώμα που βοηθά να μαζέψουν ένα κοπάδι ζώων, όπως πουρελικά αλλά και κατσίκες και πρόβατα. Το σώμα του είναι μεγάλο, έχει όρθια αυτιά και ουρά τεχνητά κομμένη. Το κεφάλι του Corgi θα πρέπει να ναι σε σχήμα αλεπούς και να μοιάζει και στην αλεπού.

Υπάρχουν πέντε επιτρεπτά χρώματα για Pembroke ουαλλέζικο Corgis:

Κόκκινο, με ή χωρίς άσπρα σημάδια, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν στα πόδια και τα πόδια, ρύγχος, ανάμεσα στα μάτια και πάνω από το κεφάλι σαν μια μικρή φλόγα, και γύρω από το λαιμό ως πλήρη ή μερική γιακά. Το κόκκινο είναι το πιο συνηθισμένα χρώμα, όπως είναι η γενετικά πιο κυρίαρχο από τα χρώματα.

Sable με λευκά σημάδια, η οποία είναι σαν ένα κόκκινο αλλά με μιά ελαφρύ απόχρωση του μαύρου.

Fawn με λευκά σημάδια όπως περιγράφηκε ανωτέρω, το οποίο είναι ένα ελαφρύτερο κόκκινο (το κόκκινο μπορεί να είναι από ένα φαιοκίτρινο σε ένα βαθύ κόκκινο).

Κοκκινομάλλη tricolor, το οποίο είναι ένα μαύρο σκυλί με ένα κόκκινο κεφάλι, κόκκινες κηλίδες πάνω από τα μάτια, στις πλευρές του ρύγχους για τα πόδια και στα αυτιά και γύρω από την πρωκτική περιοχή έχουν επίσης λευκά σημάδια όπως περιγράφεται παραπάνω και το λευκό μπορεί να συγκαλύψει συχνά, μερικά από τα κόκκινα σημάδια του ρύγχους και των ποδιών.

Μαύρο στο κεφάλι ή να είναι τρίχρωμο, (το πιο υποτελές γενετικά χρώμα), στο σώμα να είναι μαύρο με κόκκινο ή λευκά σημεία. Ένα σκυλί θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ανάμεικτη απόχρωση αν ήταν μαύρο και άσπρο χωρίς μαύρισμα στο κεφάλι.

Το κεφάλι του μοιάζει με εκείνο της αλεπούς. Η ουρά του είναι πολύ κοντή και το τρίχωμά του επίσης μεσαίου μήκους και μέτρια σκληρό, ο χρωματισμός του είναι συνήθως κόκκινος, μαύρος ή καστανοκόκκινος, με ή χωρίς λευκές κηλίδες στο στήθος, τα άκρα και το λαιμό. Ο Κόργκι Πέμπροκ είναι από παράδοση ο αγαπημένος σκύλος της βασιλικής οικογένειας της Μ. Βρετανίας.
Ιατρικά: 

Όχι ιδιαίτερα

Dogs 101- Cardigan Welsh Corgi

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: