Ράτσες

Λάσα Απσο

Το Λάσα Άπσο είναι ένα μη-αθλητικό σκυλί φυλής που κατάγεται από το Θιβέτ. Ήταν σκύλοςπου χρησιμοποιήθηκε ως ένας εσωτερικός φρουρός στα βουδιστικά μοναστήρια, ο οποίος ειδοποίησε τους μοναχούς για τυχόν εισβολείς. Λάσα είναι η πρωτεύουσα του Θιβέτ και Άπσο είναι μια λέξη που στο Θιβέτ σημαίνει "γενειοφόρος", έτσι Λάσα Άπσο σημαίνει απλά "μακρυμάλλης σκύλος της Λάσα".

Είναι πολύ χαριτωμένα, ευπροσάρμοστα, χαιδιάρικα, αγαπησιάρικα και ιδανικά σκυλιά για διαμερίσματα και σπίτια με παιδιά. Θέλουν χτένισμα καθημερινά και πολλές φορές κούρεμα, το μαλλί τους μπερδεύεται συχνά και είναι κρίμα να έχεις ένα τέτοιο σκυλί και να είναι τσιβιασμένο. Ευτυχώς, δέχονται με ευχαρίστηση την περιποίηση αρκεί να μην τα πονάτε και να μην πάει βαθιά η βούρτσα και τους τραυματίζει το δέρμα. Εκεί θα γίνει επιθετικό και θα κρύβεται συχνά.

Θέλει από νωρίς κοινωνικοποίηση με τη βόλτα του για να μην γίνει μονόχνωτο και διεκδικητικό. Μπορεί να είναι ένα μικρό σκυλί αλλά πάντα χρειάζεται να μην παραμελείται και να έρχεται σε επικοινωνία και με άλλα σκυλιά του δικού του μεγέθους, ακόμα και με μεγαλύτερα προκειμένου να μην ζει μόνο με έναν άνθρωπο και να μην ξέρει ότι είναι και αυτό σκύλος.

Στο Θιβέτ υπήρχε από πολύ παλιά και το χρησιμοποιούσαν σαν συνοδό και σαν φύλακα σε ναούς και σπίτια και ήταν πολύ αγαπητό σε μοναχούς και ευγενείς.
Ιατρικά: 

Λίγα είναι τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν συχνότερα, με κυριότερα τα αναπνευστικά. Θεωρείται μια φυλή που ζει αρκετά, χωρίς να εμφανίζει ιδιαίτερες παθολογικές καταστάσεις.

Dogs101 Lhasa Apso

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: