Ράτσες

Γκριφόν μπριγκέτ

Το γνωστό μας σε όλους Γκριφόν. Νομίζατε ότι είναι ένα απλό σκυλί συντροφιάς; Δεν είναι μόνο αυτό, είναι σκυλί που μπορεί να κάνει τα πάντα. Εκτός του ότι είναι πολυ υγιές σκυλί και πανέξυπνο και κακώς δεν έχει συμπεριληφθεί στα 10 πιο έξυπνα σκυλιά, το γκριφόν σε κατακτά με την τσαχπινιά του, το επληκτικό ύφος του και την καπατσοσύνη του. Τι θέλεις να είναι; τσοπανόσκυλό; το γριφόν είναι τσοπανόσκυλο. Κυνηγητικό; είναι και από αυτό και μάλιστα πολύ καλό και στο έδαφος και στο νερό. Θέλεις να είναι ένα σκυλάκι καναπέ; Έγινε και σκυλάκι καναπέ.

Με το σκληρό τρίχωμά του, που θέλει βούρτισμα, με τα πολλά χρώματα της γούνας του και τα πάμπολλα μεγέθη, το γκριφόν είναι ένα σκυλί που είναι πολύ αγαπητό στην ελλάδα και έχει μπεί σε όλα τα σπίτια. Είναι ακούραστο και θέλει τις βόλτες του στις εξοχές ή σε πάρκα για να μυρίσει, να τρέξει να παίξει με όλους. Αυτό είναι το γκριφφόν, είναι ένα καταπληκτικό σκυλί με μακροζωία. Να προσέχετε τα αυτιά του, είναι επιρρεπής στις λοιμώξεις των αυτιών. Να μην τους βρέχετε το κεφάλι άτσαλα στον μπάνιο τους και να τα καθαρίζετε συχνά. Να τα προσέχετε επίσης στη θάλασσα, να μην βρέχουν τα αυτιά τους γιατί μετά δεν μπορούν να βγάλουν το νερό που μπήκε και κινδυνεύουν από χρόνιες ωτίτιδες.

Ένας μακρύτριχος, σκληρότριχος τύπος με κρεμαστά αυτιά. Απαντάται σε τρία μεγέθη και μιά πυγμαία παραλλαγή. Το μεσαίο μέγεθος είναι το πλέον διαδεδομένο. Η γούνα του είναι ίσια ή ελαφρά κυμματιστή, διπλή με σκληρό εξωτερικό μανδύα και μαλακό υπομανδύα. Τα χρώματα παρουσιάζουν εξαιρετική ποικιλία και οποιοσδήποτε συνδυασμός ειναι θεωρητικά δυνατός. Είναι αντιπροσωπευτικός τύπος της Ευρω-Ασιατικής οικογένειας μακρύτριχων ποιμενικών σκύλων κυρίως καθηκόντων συλλογής και οδήγησης κοπαδιών.
Ιστορία: 

Η Briquet Griffon Vendeen είχε σχεδόν εξαφανιστεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά χάρη στην προσπάθεια του Hubert Dezamy, Γάλλος δικαστής ιδιοκτήτης του σκυλιού, η ράτσα αποκαταστάθηκε.

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: