Ράτσες

Κινέζικο σκυλί με λοφίο

Το κινέζικο σκυλί με λοφίο είναι μία άτριχη ράτσα σκύλου. Όπως και οι περισσότερες άτριχες φυλές σκύλων, το κινέζικο σκυλί με λοφίο έρχεται σε δύο ποικιλίες, τα σκυλιά χωρίς γούνα, τα άτριχα και τα σκυλιά με χνούδι τα οποία γεννιούνται στην ίδια γέννα. Η συντήρηση του δέρματος του άτριχου είναι παρόμοια με τη διατήρηση του ανθρώπινου δέρματος και ως τέτοια μπορεί να είναι επιρρεπής σε ακμή , ξηρότητα, και ηλιακό εγκαύμα.

Υποαλλεργική ή oil-free ενυδατική κρέμα μπορεί να κρατήσει το δέρμα από το να γίνει πάρα πολύ ξηρό, όταν εφαρμόζεται κάθε δεύτερη ημέρα ή μετά το μπάνιο. Η καύση μπορεί να συμβεί σε περιοχές που υπόκεινται σε έντονη υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά σε ελαφρύτερο δέρμα στα σκυλιά. Πολλοί ιδιοκτήτες βάζουν αντηλιακό μωρού στα κατοικίδια ζώα τους, πρίν πάθουν ηλίαση ή εγκαύματα λόγω ξηρότητας ή του ήλιου. Μερικά κινέζικα σκυλιά με λοφίο έχουν αλλεργίες του δέρματος στη λανολίνη και πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τέτοια προιόντα που περιέχουν λανολίνη. Αλλεργία και αυτοάνοσα νοσήματα έχουν παρατηρηθεί στη φυλή.

Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τα Chinese Crested σαν "θερμοφόρες" για τα κρεβάτια τους. Πανάρχαιο σκυλί λοιπόν. Τώρα πως βρέθηκε από την Κίνα; Ποιος ξέρει!

Dogs 101: Chinese Crested

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: