Ράτσες

Πουατεβέν

Αν και ελαφρύς σκύλος, έχει πολύ αθλητική δομή στον σκελετό και το μυϊκό σύστημα, που του δίνει δύναμη και γρηγοράδα. Μορφολογικά μοιάζει με τον τύπο λαγωνικού Λεβριέ, αλλά δεν είναι Λεβριέ και ούτε μπορεί να συγκριθεί με αυτό, γιατί το Πουατεβέν είναι περισσότερο γεροδεμένο, περισσότερο μυώδες και περισσότερο γεμάτο.

Το Πουατεβέν είναι πολύ παλιά ράτσα. Προέρχεται από τα φημισμένα «Chiens Blancs du Roy» με διασταύρωση των “Ceris”, “Laryes” και “Montemboeufs”, αρχαίες γαλλικές ράτσες που έχουν εξαφανιστεί πλέον. Προς το τέλος του 19ου αιώνα ο κόμης Emile de la Besge, φημισμένος κυνηγός της περιοχής Πουατού και πολλοί άλλοι ευγενείς της περιοχής, σταθεροποίησαν τη ράτσα στα μορφολογικά και εργασιακά πρότυπα κι άρχισε η μεγάλη άνθιση και πρόοδος της φυλής, την οποία χρησιμοποιούσαν σε μεγάλες αγέλες για το «Μεγάλο Κυνήγι Καταδίωξης» του λύκου ιδιαίτερα.

«Το λουλούδι του Μεγάλου Κυνηγιού» είναι ο χαρακτηρισμός του Πουατεβέν απ’ τους Γάλλους κυνηγούς, λάτρεις του ιδιαίτερου «Μεγάλου Κυνηγιού» (La Grand Venerie) με άλογα και μεγάλη αγέλη ιχνηλατών.

la grande Vénerie à l'abbaye du val des Choues

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: