Ράτσες

Σοφτκόατ τερριέ

Το Soft coated wheaten terrier είναι ένα ενεργητικό και παιχνιδιάρικο σκυλί. Απαιτεί υπομονή και συνεπή θετική εκπαίδευση. Σκληρές μέθοδοι συχνά θα οδηγήσουν σε φόβο ή και σε επιθετικότητα. Μια φιλική προσέγγιση λειτουργεί καλύτερα με αυτό το έξυπνο αλλά πεισματάρικο τεριέ. Είναι ένας ενθουσιώδης σκύλος και συχνά θα πεταχτεί να γλείφει το πρόσωπό σας.

Αυτά τα σκυλιά είναι καλύτερα όταν ασκούνται τακτικά. Χρειάζονται δροσερό καιρό γιατί μπορούν να υπερθερμανθούν εύκολα αν έχει ζέστη. Αν κοινωνικοποιηθεί με τις γάτες και τα κουτάβια δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μετά. Αν όχι, πρέπει να προσέχετε αν φέρετε ξαφνικά στο χώρο του μια γάτα, γιατί η φυλή έχει μια πολύ ισχυρή κυνηγητική προδιάθεση. Είναι εξαιρετικά φιλικά και αγαπησιάρικα κατοικίδια ζώα. Τα Wheatens είναι πολύ προστατευτικά με την οικογένειά τους και παρόλο που μπορεί να γαβγίζουν για ειδοποίηση σε αγνώστους, σπάνια είναι επιθετικά. Το Wheatens είναι ένα μεγάλο σκυλί, καλό με τα παιδιά και γενικά φιλικό απεναντί τους.

Το τερριέ αυτό, το Soft coated wheaten terrier, κατάγεται από την Ιρλανδία και είναι ζωηρό και χαρούμενο. Έχει και ένα χαρακτηριστικό μουσάκι σαν κατσικούλα και απαλό τρίχωμα και πηδάει σαν κατσικάκι. Υπέροχο.

Dogs 101 Soft coated wheaten terrier