Ράτσες

Πίντσερ

Το μικροσκοπικό Pinscher είναι μια μικρή φυλή που προέρχεται από τη Γερμανία. Οι πρώτοι πρόγονοι της φυλής μπορεί να ήταν ένα μείγμα από ιταλικά λαγωνικά και dachshunds. Το μικροσκοπικό Pinscher είναι δομικά, καλά ισορροπημένο και ανθεκτικό, συμπαγές, μικρό σε μέγεθος, ένα ήπιο σκυλί. Χαρακτηριστικά γνωρίσματά του είναι η δράση του, είναι ατρόμητος, θέλει και έχει πλήρη αυτοκυριαρχία, και γενικά είναι μια έξυπνη φυλή σκύλων.

Τα πόδια πρέπει να είναι ίσια, χωρίς κάμψη μέσα ή έξω.Το μικροσκοπικό Pinscher έχει μια σταθερή ουρά και συχνά του κόβουν τα αυτιά, αν και είναι πολύ χαριτωμένα έτσι όπως πέφτουν μαλακά πάνω από το κεφάλι του. Το τρίχωμα είναι κοντό και λείο, και τα χρώματα που επιτρέπονται από το AKC είναι κανελί, κόκκινο του ελαφιού, μπλε κόκκινο του ελαφιού και το μαύρο, σοκολατί, μπλε και κανελί με μαύρα σημεία.

Το Πίντσερ είναι έναν σκύλος που μοιάζει με μικρότερη εκδοχή του Ντόμπερμαν. Οι δύο ράτσες όμως δεν συνδέονται μεταξύ τους και το Μίνι Πίντσερ προϋπήρχε του Ντόμπερμαν. Είναι μικρά μυώδη σκυλιά με τετραγωνισμένες αναλογίες. Έχουν στενό κεφάλι και η μουσούδα τους προεξέχει. Τα αυτιά είναι ψηλά και στητά και συνήθως κόβονται.
Ιστορία: 

Το Μίνι Πιντσερ κατάγεται από τη Γερμανία και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να κυνηγά ποντικούς, αρουραίους και άλλα τρωκτικά. Με την πάροδο του χρόνου έγινε ένα πολύ καλό σκυλί συντροφιάς.

Ιατρικά: 

Το Μίνι Πίντσερ θεωρείται σε γενικές γραμμές πολύ υγιής ράτσα. Πιθανόν να εμφανίσει μετακίνηση της επιγονατίδας (Luxating patella), προβλήματα με τους δίσκους του σπονδύλου.

Περιβάλον: 

Ζει μέσα στο σπίτι και μόνο μέσα στο σπίτι, αλλά χρειάζεται τη προσοχή σας για πολύ ώρα. Δεν του αρέσει η μοναξιά και σε τέτοιες στιγμές μπορεί να μασουλήσει ό,τι υπάρχει γύρω του.

Εκπαίδευση: 

Το Μίνι Πιντσερ είναι ένα γλυκό και ευγενικό σκυλί, αλλά έχει τάσεις κυριαχίας. Δεν πρέπει να τον κακομάθετε, αλλιώς μπορεί να γίνει ένα πολύ δύσκολο σκυλί. Είναι και πολύ ξεροκέφαλος και η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική.

dogs 101 01-05d miniature pinscher [webrip lks].mkv

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: