Ράτσες

Χάρριετ

Η φυλή Harrier είναι παρόμοια με την αγγλική Foxhound, αλλά μικρότερη. Το ύψος του μπορεί να είναι ανάμεσα σε 21 και 24 ίντσες στο ύψος του ώμου, και οι ενήλικες ζυγίζουν μεταξύ 45 και £ 65. Έχει κοντά μαλλιά και κρεμαστά αυτιά και βρίσκονται σε μια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Είναι ένα μυώδες κυνηγόσκυλο με ένα κοντό, σκληρό τρίχωμα. Έχει μεγάλα οστά για αντοχή και τη δύναμη.

Το Harrier είναι ελαφρώς μακρύτερο από το ύψος του. Η ουρά είναι μεσαίου μήκους, που την κρατά αρκετά ψηλά, αλλά δεν διπλώνει πάνω από την πλάτη. Το κρανίο είναι ευρύ με ένα ισχυρό τετράγωνο ρύγχος. Τα στρογγυλεμένα αυτιά είναι κρεμαστά και τα μάτια είναι είτε καφέ ή καστανά. Η μεγάλη μύτη είναι μαύρη. Η έκφραση είναι ήσυχη όταν ο σκύλος είναι χαλαρός και σε κατάσταση συναγερμού, όταν είναι ενθουσιασμένος. Τα δόντια θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε ένα δάγκωμα ψαλίδι ή επίπεδο. Τα πόδια είναι σφιχτά σαν της γάτας και τα μπροστινά δάχτυλα των ποδιών μπορεί να γυρίζουν προς τα μέσα.

Το Harrier είναι ένα μικρού έως μεσαίου μεγέθους σκυλί κυνηγιού, που χρησιμοποιείται για το κυνήγι λαγών ακολουθώντας τους. Μοιάζει με το αγγλικό Foxhound αλλά είναι μικρότερο, αν και δεν είναι τόσο μικρό όσο ένα Beagle. Το Χάρριετ είναι ένα χαρούμενο σκυλί που αποζητά την ανθρώπινη συντροφιά και είναι πολύ ανεκτικό και καλό με τα παιδιά.
Ιστορία: 

Οι πηγές έχουν αντικρουόμενες ιστορίες για την προέλευση αυτής της φυλής. Σύμφωνα με μία, τα πρώτα είδη Harrier διασταυρώθηκαν με λαγωνικά, το κυνηγόσκυλο Talbot, και ακόμη και το κυνηγόσκυλο μπασέ. Σύμφωνα με μια άλλη ιστορία, η φυλή πιθανότατα αναπτύχθηκε από διασταυρώσεις του Foxhound αγγλικά με Fox Terrier και Greyhound.

Ιατρικά: 

Δυσπλασία.

The Harrier - Chapter 1

The Harrier - Chapter 2

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: