Ράτσες

Λεονμπέργκερ (το σκυλί που μοιάζει σαν λεοντάρι)

Πρώτα απ΄ όλα είναι σκυλί της οικογένειας. Η ιδιοσυγκρασία του Leonberger είναι ένα από τα πιο σημαντικά και τα διακριτικά χαρακτηριστικά του. Αν κοινωνικοποιηθεί και εκπαιδευτεί καλά, το Leonberger έχει αυτοπεποίθηση, δεν επηρεάζεται από το θόρυβο, είναι πιστό και υπομονετικό στα μέλη της οικογένειας, φιλικό προς τα παιδιά, και φέρεται με τους περαστικούς σαν σκύλος φύλαξης χωρίς να είναι ιδιαίτερα θορυβώδης και επιθετικός. Έχει αυτοπειθαρχία, όταν υποχεούται να φυλάξει την οικογένεια ή την περιουσία.

Στιβαρά, πιστά, έξυπνα, παιχνιδιάρικα, και ευγενικά, μπορούν ως εκ τούτου να ανταποκριθούν σε οπουδήποτε δυσκολία και να προσαρμοστούν εύκολα σε μια ποικιλία περιστάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της συντροφιάς άλλων σκυλιών.

Ένα λιοντάρι στο σπίτι σας άκακο και φιλικό σαν αρνάκι. Τι υπέροχο πλάσμα είναι αυτό! Τόσο ανεκτικό με τα παιδιά ακόμα και τα πιό δύστροπα. Ένας γίγαντας με καρδιά αγγέλου. Παρόλα αυτά δεν είναι οκνηρό σκυλί. Είναι πιστό, θαρραλέο και αποφασιστικό, αλλά για να σας ευχαριστήσει μπορεί να είναι μαζί σας στον καναπέ με τις ώρες.
Ιστορία: 

Ένας γερμανός εκτροφέας ήθελε να φτιάξει ένα σκυλί που να θυμίζει λεοντάρι. Πήρε λοιπόν μεγαλόσωμα σκυλιά, όπως αγίου βερνάρδου, μολλοσούς, κλπ. και έφτιαξε αυτό το σκυλί που έχει όλα τα πλεονεκτήματα όλων και ελάχιστα από τα μειονεκτηματά τους. Ένας λέοντας στο κήπος σας.

Περιβάλον: 

Είναι ευτυχισμένος κόντα στον άνθρωπο, όπου κι αν είναι αυτός.

Dogs 101- Leonberger

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: