Ράτσες

Ντάντι Ντίνμοντ

Η φυλή είναι δύσκολη, αλλά συνήθως φιλική, και είναι κατάλληλα για μεγαλύτερα παιδιά. Κάνει για σύντροφος και γαβγίζει για προειδοποίηση αλλά δεν είναι από τα πιο πειθήνια τεριέ και δημιουργεί συνήθως προβλήματα στους ιδιοκτήτες του. Είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να σκάψουν μεγάλες τρύπες σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί να εκπαιδευτεί να είναι καλό με τις γάτες, αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανείς γύρω του μικρότερα ζώα όπως χάμστερ ή αρουραίους. Μπορούν να περιγράφονται ως «παιχνιδιάρικα», αλλά μπορεί να επιτεθούν σε μικρότερα ζώα ή αλεπούδες ή ακόμα και άλλα σκυλιά.

Λόγω του επιμήκες σώματός του και τα κοντά του πόδια, μπορεί να έχει προβλήματα ειδικά με τους μεσοσπονδύλιους δίσκους στην πλάτη του. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία του σκύλου, να φτάσει μέχρι παράλυση, ή στην απώλεια της ουροδόχου κύστης και του εντέρου στην χειρότερη περιπτώση.

Δευτερεύοντα ζητήματα που επηρεάζουν την φυλή είναι ο υποθυρεοειδισμός, γλαύκωμα και το σύνδρομο του Cushing .Έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα από άλλους σκύλους να πάθουν καρκίνο. Προσοχή λοιπόν στην υγεία τους.

Είναι μικρόσωμο με μεγάλο κεφάλι και είναι συγχρόνως φίλος και ανεξάρτητος, έξυπνος και αστείος, πεισματάρης και υπομονετικός. Το αθάνατο πνεύμα των τερριέ ευθύνεται για τον ήσυχο και φιλικό του χαρακτήρα που μπορεί να αλλάξει όταν κινδυνεύει ή αυτός, ή οι αγαπημένοι του.
Περιβάλον: 

Το Ντάντι Ντίμοντ τεριέ, πραγματικά ζει μέσα από την ανθρώπινη συντροφιά και δεν πρέπει να μένει μόνο του.

Dogs 101- Dandie Dinmont Terrier

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: