Ράτσες

Μπούλμαστιφ

Η γούνα του Μπούλμαστιφ μπορεί να είναι σε χρώμα φαιό, κόκκινο, ή ραβδωτό. Αυτά είναι τα μόνα αποδεκτά χρώματα στο πρότυπο AKC. Το χρώμα του, που μοιάζει με το ελάφι, μπορεί να κυμαίνεται από πολύ ανοικτό καφέ έως ένα κοκκινωπό καφέ. Ένα Μπούλμαστιφ δεν πρέπει να έχει άσπρα σημάδια, εκτός από το στήθος, όπου ένα μικρό λευκό επιτρέπεται.

Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τη μέση διάρκεια ζωής του Μπούλμαστιφ στα 7 με 8 χρόνια. Ένα Μπούλμαστιφ δεν θα σταματήσει να αναπτύσεται μέχρι να γίνει περίπου 3,5 ετών.

Το Bullmastiff είναι ένας σκύλος-φύλακας και είναι η μόνη φυλή σκυλιών φρουράς που προέρχεται από την Αγγλία. Αυτό το μεγάλο σκυλί έχει ευαίσθητη ψυχή και θέλει να είναι μέλος της οικογένειας. Πάντα προσεκτικό και ήρεμο απολαμβάνει τα χάδια και προστατεύει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας τα όποία ανέχεται ότι και αν του κάνουν. Ένας πραγματικός άρχοντας με καθήκοντα σεκιουριτά στο σπίτι σας.
Ιστορία: 

Τα χαρακτηριστικά του Bullmastiff ανήκουν στα σκυλιά Molosser. Το σκυλί αυτό αναπτύχθηκε αρχικά από τον 19ο αιώνα σαν θηροφυλάκας στα κτήματα της φρουράς της αγγλίας. Τα bloodlines της φυλής που προέρχονται από την αγγλική Mastiff και το παλαιό αγγλικό μπουλντόγκ, όχι όμως το μπουλντογκ που ξέρουμε σήμερα. Αναγνωρίστηκε ως ένας καθαρόαιμος σκύλος από την αγγλική λέσχη το 1924.

Ιατρικά: 

Hip δυσπλασία, η οποία επηρεάζει το 24,5% της φυλής.
Δυσπλασία αγκώνα, που επηρεάζει το 13,8% της φυλής.
Εντρόπιο.
Υποθυρεοειδισμός, που επηρεάζει το 2,8% της φυλής.
Λέμφωμα του καρκίνου.
Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς.
Αρθρίτιδα.

Dogs 101- Bullmastiff

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: