Ράτσες

Πάγκ

Τα Πάγκ πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους δίπλα σε Κινέζους ηγεμόνες κατά τη διάρκεια της δυναστείας Σάνγκ (πριν από το 400 π.Χ.). Επισήμως έχουν καταγραφεί από το 551 π.Χ. και από τον Κομφούκιο, ο οποίος αναφέρεται σε ένα είδος "μικρού σκυλιού με περίεργο στόμα". Η δημοτικότητα τους εξαπλώθηκε στο Θιβέτ, όπου κυρίως συντρόφευαν βουδιστές μοναχούς, και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη.
Τα Πάγκ είναι μικρόσωμα σκυλιά, κοντότριχα, με τετράγωνο σχήμα. Τα συναντάμε συνήθως σε μπεζ, μαύρο και γκρι χρώμα.
Τα σκυλιά αυτά έχουν έντονη προσωπικότητα και ισχυρή θέληση, αλλά σπάνια είναι επιθετικά. Αντιθέτως, είναι πολύ φιλικά και είναι κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά. Ανάλογα με τη διάθεση του ιδιοκτήτη τους, τα Πάγκ μπορούν να είναι ήσυχα και υπάκουα, αλλά και ζωηρά και παιχνιδιάρικα. Έχουν την τάση να ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να μη χάσουν ούτε λεπτό από τη "δράση".
Είναι νωχελικά σκυλιά, τους αρέσει να παίρνουν σύντομους ύπνους, γι'αυτό χρειάζονται καθημερινή άσκηση και βόλτα, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση παχυσαρκίας.

Ένα ακόμη από τα... δώρα της ανατολής, το μικρόσωμο Πάγκ αποτελεί για πολλούς την «απόλυτη» επιλογή για σκύλο συντροφιάς.
Ιατρικά: 

Χρειάζονται συχνό καθάρισμα ανάμεσα στις ζάρες του προσώπου τους για να αποφευχθούν πιθανά δερματικά προβλήματα.

8Kkrmubsgf8

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Περιβάλλον: