Ράτσες

Πομεράνιαν

Το Πομεράνιαν, συχνά γνωστό ως Pom ή Pom Pom, είναι μια ράτσα σκύλου τύπου Spitz, που ονομάστηκε έτσι από την περιοχή της Πομερανίας στην Κεντρική Ευρώπη (σήμερα μέρος της βόρειας Πολωνίας και της Ανατολικής Γερμανίας). Έχει χαρακτηριστεί ως toy dog (σκυλί - παιχνίδι) λόγω του μικρού μεγέθους του, όμως οι πρόγονοί του (συγκεκριμένα τα Γερμανικά Spitz) ήταν πιο μεγάλοι σε μέγεθος. Η ράτσα τους διαδόθηκε από το 18ο αιώνα και μετά, αφού η βασίλισσα Βικτόρια της Αγγλίας είχε ένα κόκκινο μικρόσωμο Πομεράνιαν, και από τότε η πιο μικρή εκδοχή τους έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής.
Τα Πομεράνιαν μπορεί να είναι μικρόσωμα, αλλά είναι πολύ έξυπνα και ενεργητικά σκυλιά. Ανταποκρίνονται πολύ καλά στην εκπαίδευση, αλλά πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά ώστε να συνηθίσουν να περνούν χρόνο μόνα τους, καθώς συνηθίζουν να αποκτούν σχέση εξάρτησης με τους ιδιοκτήτες τους. Τα σκυλάκια αυτά συνυπάρχουν εξαιρετικά με όλα τα μέλη της οικογένειας και τα μικρά παιδιά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τους ξένους. Έχουν την τάση να "υπερασπίζονται" τους αγαπημένους τους απέναντι σε οποιαδήποτε "απειλή", γι'αυτό μπορεί να γαβγίζουν πολύ συχνά και να έχουν επιθετικές και κυριαρχικές τάσεις. Τα Πομεράνιαν είναι μόνιμα σε εγρήγορση και προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές του περιβάλλοντός τους.
Τα Πομεράνιαν έχουν πλούσια μακριά γούνα, που εμφανίζεται σε ποικιλία χρωμάτων και συνδυασμών. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα μπεζ, λευκά, κανελί, μαύρα και μπεζ, και όλοι οι ενδιάμεσοι συνδυασμοί.

Είναι όμορφος και το ξέρει αυτός ο τρομερός, μικρόσωμος Γερμανός σκύλος. Θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής σας, γι'αυτό μην τον αγνοήσετε!
Ιατρικά: 

Ρήξη επιγονατίδας, ξηροφθαλμία, καταρράκτης, διαταραχές στον αγωγό δακρύων, υποθυρεοειδισμός, υπογλυκαιμία

Dogs 101: Pomeranian

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: