Ράτσες

Μπόξερ

Γερμανοί εκτροφείς στα τέλη του 19ου αιώνα, θέλοντας να δημιουργήσουν τον τέλειο σκύλο εργασίας και φύλακα, διασταύρωσαν το Αγγλικό Μπουλντόγκ με το Bullenbeiser, και δημιούργησαν το πρώτο Μπόξερ. Στις 26 Φεβρουαρίου 1895, γεννήθηκε ο Flocki, που ήταν το 1ο Μπόξερ που καταγράφηκε από το Γερμανικό Κυνολογικό Όμιλο.
Τα Μπόξερ χαρακτηρίζονται από την μεγάλη τους αγάπη και την πίστη τους στην οικογένειά τους. Είναι ακίνδυνα σκυλιά για την οικογένεια, αλλά δύσπιστα με τους ξένους, γενναία και αποφασισμένα όταν νιώσουν ότι κινδυνεύει κάποιος οικείος τους. Η νοημοσύνη του σκυλιού αυτού και η προθυμία του, η πειθαρχία του, η σεμνότητα και η καθαριότητά του, τον καθιστούν ιδιαίτερα επιθυμητό σκύλο για κατοικίδιο, αλλά και ένα χαρούμενο σύντροφο.
Τα Μπόξερ είναι μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους, κοντότριχα, και τα συναντάμε σε μαύρο/λευκό, καφέ/λευκό ή ολόλευκα. Χρειάζονται εκπαίδευση και άσκηση για να εκτονώνουν την ενεργητικότητά τους.

Το Mπόξερ, ένα από τα πιo αξιόπιστα σκυλιά. Ακόμα και στα βαθιά γεράματα έχει ένα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. H εξυπνάδα του, η προθυμία του, η σεμνότητα και η καθαριότητά του, τον καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή σκύλο για οικογένειες. Είναι ειλικρινής, πιστός, και έχει εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά.
Ιατρικά: 

Παθαίνουν καρκίνο δύο φορές πιό συχνά από τα άλλα σκυλιά

DOGS 101 Boxer

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: