Ράτσες

Πούλι

Το Puli είναι αρκετά έξυπνο, ευέλικτο σκυλί. Παρά την ογκώδη εμφάνιση και πολύ παχύ παλτό του είναι πολύ γρήγορο και μπορεί να αλλάξει κατευθύνση αμέσως και είναι αρκετά υπάκουο για να εκπαιδευτεί για αθλητικούς αγώνες. Είναι αφοσιωμένο και σχηματίζει στενούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες του. Η φυλή είναι έξυπνη και μπορεί να κάνει πολλά στην υπακοή, αν αρχίσει νωρίς. Παραδοσιακά, η φυλή σκυλιών Puli χρησιμοποιήθηκε τόσο ως ζώα φύλαξης, όσο και σαν σκυλιά βοσκής. Είναι πιστό στους ιδιοκτήτες του και δύσπιστο όσον αφορά τους ξένους.

Είναι πολύ δραστήρια ζώα και κρατάνε τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τους για ολόκληρη τη ζωής τους. Χρειάζεται πολλή άσκηση και ελεύθερο χώρο, κατά προτίμηση σε εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να είναι εκπαιδευμένά και φύλακες, αλλά τα Πούλι δεν ταιριάζουν να είναι στη πόλη ή κατοικίδια ζώα. Όταν περιορίζεται σε κλειστούς χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γίνονται ανήσυχα και μπορεί να αναπτύξουν ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, όπως να γίνουν υπερκινητικά ή, αντίθετα, ολοένα και πιο απόμακρα και τεμπέλικα.

Είναι ένα ζωηρό, δυνατό, ευκίνητο σκυλί που το εντυπωσιακό του τρίχωμα το έχει κάνει να ξεχωρίζει. Είναι έξυπνο, τρυφερό, θαρραλέο και πολύ πιστό σκυλί που τα πάει καλά με τα παιδιά. Το σκυλί βελέντζα το λέω εγώ και όχι άδικα νομίζω.
Ιατρικά: 

Οφθαλμολογική εξέταση και εξέταση της κατ ‘ ισχίον

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: