Ράτσες

Παπιγιόν

Το Παπιγιόν ή αλλοιώς σκυλάκι πεταλούδα ή "νάνος σπάνιελ πεταλούδα" έχει τα όρθια αυτιά, έτσι ώστε θυμίζουν τα ανοιχτά φτερά μιας πεταλούδας. Το εσωτερικό αυτί είναι καλυμμένο με λεπτές τρίχες, ενώ η εξωτερική επιφάνεια είναι επικαλυμμένη με αρκετά μακριές τρίχες. Έχει μια έμφυτη χάρη και κομψότητα. Τα χρώματά του είναι το λευκό που θα πρέπει να κυριαρχεί αλλά και το κανελί και το μαύρο.Το κυρίαρχο λευκό στο κεφάλι είναι το πιό σωστό. Το κανελλί χρώμα ήταν το αρχικό χρώμα των σκυλιών πεταλούδα. Ωστόσο, τώρα υπάρχουν πολλά μοντέλα μαύρο και άσπρο και τρίχρωμο (λευκό, μαύρο και το κανελί).

Το τρίχωμα είναι μεταξένιο και δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση, επειδή είναι «αυτοκαθαριζόμενο» δηλαδή, δεν έχει μυρωδιά το δέρμα του σκύλου και καθαρίζεται και το ίδιο το σκυλί μόνο του. Ένα βούρτσισμα είναι αρκετό για να είναι πάντα όμορφο. Δύο έως τρία βουρτσίσματα επαρκούν σε μεγάλο βαθμό για τη διατήρηση των μαλλιών. Αλλά στις γυναίκες παπιγιόν το καθημερινό βούρτσισμα μπορεί να είναι απαραίτητο.

Το Παπιγιόν είναι ένα μικρό, φιλικό, κομψό σκυλί συντροφιάς, με λεπτο-κόκκαλη δομή, ελαφρύ, φίνο και ζωηρό. Διακρίνεται από άλλες φυλές από τα όμορφα αυτάκια του που μοιάζουν με πεταλούδα.

Dogs 101 - Papillion

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: