Ράτσες

Το μαύρο ρώσικο τερριέ

Το μαύρο ρωσικό τεριέ είναι ένα σκυλί με μεγάλης δύναμης, αθλητικό και με θάρρος. Είναι "γεμάτο" (αλλά όχι χοντρό) σαν εμφάνιση, και δεν θα πρέπει να φαίνονται στη γούνα του κοψίματα ή ψαλιδίσματα όταν το κουρεύετε. Η γούνα του θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα περιποιημένη.

Ηγούνα του είναι ένα διπλό παλτό με ένα χοντρό μαλλί εξωτερικά πάνω από ένα πιο μαλακό υπόστρωμα. Το τρίχωμα είναι σκληρό και πυκνό, πότε μαλακό, ποτέ μεταξένιο ή κατσαρό. Θα πρέπει να είναι μεταξύ 5 έως 15 cm σε μήκος. Τα μαλλιά σχηματίζουν μια γενειάδα και φρύδια στο πρόσωπο και μια μικρή χαίτη γύρω από το ακρώμιο και το λαιμό, που είναι πιο έντονο στους άνδρες. Το τρίχωμα το ρίχνει το καλοκαίρι και το χρώμα είναι μαύρο με λίγες άσπρες τρίχες που και που.

Το μαύρο τεριέ ρωσικά (ρωσικά : Чёрный терьер), χάριν συντομίας BRT, ή ο σκύλος του Στάλιν (Sobaka Stalina) είναι μια φυλή σκυλιού, που αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως σκύλος φύλακας και σκύλος της αστυνομίας. Είναι σπάνια έξω από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά αρχίζει να αναγνωρίζεται επίσημα αλλού: τον Ιούλιο του 2004, για παράδειγμα, έγινε ένα από το AKC για αναγνωρισμένες φυλές χάρη στις προσπάθειες της Trident Kennels που τώρα βρίσκεται στο Όρεγκον.
Ιστορία: 

Το μαύρο ρωσικό τεριέ αναπτύχθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ από το κράτος για χρήση ως σκυλί στρατιωτικό / εργασίας. Το απόθεμα αναπαραγωγής εισάγεται σε μεγάλο βαθμό από τις κατεχόμενες χώρες, ιδιαίτερα την Ανατολική Γερμανία. Φυλές που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη, περιλαμβάνουν την Airedale Terrier, Καυκάσου Ovcharka, Νέας Γης, Giant και Schnauzers. Επίσης πρότυπο ήταν και το εκλειπόν σκυλί νερού της Μόσχα. BRT είχαν εκτραφεί για την ικανότητα εργασίας, και όχι για την εμφάνιση, και οι πρώιμες φυλές έμοιαζαν με το μαύρο ρωσικό τεριέ.

Ιατρικά: 

Είναι ένα υγιές σκυλί πολύ δυνατό και υπεύθυνο. Πολλά φτάνουν μέχρι τα 15 και 16 χρόνια τους. Με το χρόνο εμφανίζουν δυσπλασία ισχίων, δυσπλασία αγκώνα, υπερουρικοζουρία.

Dogs 101 - Black Russian Terrier

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: