Ράτσες

Χόλο

Το Χόλο είναι ένα αρμονικό σκυλί σε όλες του τις εκδηλώσεις αλλά και το παράστημά του και τις αναλογίες του σώματός του. Μοιάζει λίγο με το λαγόσκυλο του Φαραώ αν και το Χόλο είναι άτριχο τις πιο πολλές φορές και το βρίσκουμε σε τρία μεγέθη. Μινιατούρα, μεσαίο και μεγαλύτερο που μπορεί να φτάσει και τα 18 με 20 κιλά. Τα κουτάβια Χόλο μπορεί να είναι υπερκινητικά και δραστήρια και να μασουνάνε τα πάντα αλλά μεγαλώνοντας γίνονται πολύ ήρεμα και καλόδεχτα σκυλιά. Είναι πολύ τρυφερά και κοινωνικά πλάσματα και η μορφή τους παραμένει η ίδια από αρχαιοτάτων χρόνων.

Διαθέτουν πολύ υψηλή νοημοσύνη, υψηλή ενέργεια, έμφυτη περιέργεια και κοινωνικά ένστικτα. Η ικανότητά τους στο κυνήγι είναι αξιοσημείωτη επίσης. Τα ενήλικα Χόλος έχουν μια ήρεμη συμπεριφορά. Όπως και τα τεριέ, χρειάζονται στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του ήρεμη συμπεριφορά όπως και επιμονή για να κατανοήσουν τους κανόνες της κοινωνικότητας και τι ακριβώς ζητάει ο ιδιοκτήτης τους.

Χρειάζονται ένα μεγάλο χώρο για να κινούνται και να ανακαλύπτουν πράγματα γιατί είναι σκυλιά που θέλουν αρκετή άσκηση και τρέξιμο ιδίως στην αρχή της ζωής τους. Ένα χόλο μεγαλωμένο σωστά είναι ένα "πνευματικό" σκυλί για τον ιδιοκτήτη του. Τέλος μην ξεχνάμε ότι τα Χόλο σαν άτριχα σκυλιά δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε συνθήκες με κρύο.

Το Χόλο, μια μεξικάνικη άτριχη φυλή σκύλου, που βρέθηκε εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια στο Μεξικό, την συναντάμε σε τρία μεγέθη και πολλές φορές όχι εντελώς άτριχο αλλά με μια επικάλυψη κοντής τρίχας. Βρέθηκε σε αρχαίες τοιχογραφίες και σήμερα είναι ένα σκυλί συντροφιάς αλλά κάνει και για αγρόκτημα και για κυνήγι. Είναι το εθνικό σκυλί του Μεξικού και φαίνεται ότι η φυλή υπάρχει πάνω από 3000 χρόνια. Εντυπωσιακό ε;. Το όνομά του είναι αφιερωμένο σε ένα τοπικό θεό, τον Xolotl. Οι μεξικανοί ορκίζονται ότι είναι ένα σκυλί παντός καιρού. Τα Χόλος θεωρήθηκαν από Ατζέκους, Μάγιας και Τολτέγκους τα ιερά σκυλιά γιατί οδηγούν την ψυχή του αφέντη τους στην άλλη ζωή. Αυτό το δώρο δώθηκε από τον θεό Xolotl στούς ανθρώπους.

Pet4you.gr: Dogs - Xoloitzcuintli

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Περιβάλλον: