Ράτσες

Ρατ τεριέ

Το ρατ τεριέ την δεκαετία του 1920-1930 ήταν πολύ διαδεδομένο στην Αμερική. Το χρησιμοποιούσαν για την εξολόθρευση των τρωκτικών που αφθονούσαν τότε και όχι μόνο στα αγροκτήματα. Σήμερα είναι ένα γεροδεμένο σκυλί συντροφιάς που δεν έχει ξεχάσει την παλιά του δουλειά. Είναι ένα ενεργητικό σκυλί που το συναντάμε με όρθια αυτάκια και γούνα με άσπρο υπόστρωμα και βούλες ή στάμπες από άλλα χρώματα, ακόμα και τριχρωμία είναι αποδεκτή στο ίδιο σκυλί. Είναι ένα ζωηρό σκυλί που μπορεί να είναι μεσαίου μεγέθους ή μικρού, μέχρι 5 κιλά αλλά πάντα το ίδιο ζωηρό και χαρούμενο.

Λένε πως το πολύ μικρό του μέγεθος προήλθε από διασταυρώσεις με τσιουάουα. Μιά άτριχη εκδοχή του ρατ-τεριέ εμφανίστηκε την δεκαετία του 1970 επίσης. Τα ρατ τεριέ είναι λιγότερο επιθετικά από τα τζακ ράσσελ και πιο οικογενειακά σκυλιά. Δεν είναι τόσο ευερέθιστα στις ιδιοτροπίες και τις αλλαγές ζωής των ιδιοκτητών τους ούτε και τόσο απαιτητικά όσον αφορά στον ύπνο τους και το φαγητό τους. Είναι πιό ήρεμα σκυλιά και πιό ευπροσάρμοστα. Εκπαιδεύονται πολύ εύκολα και είναι πολύ συντροφικά. Τέλος είναι ένα σκυλί που ζεί πολλά πολλά χρόνια, έχει βρεθεί πως ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι 18 με 23 χρόνια.

Είναι ο σκύλος του αρουραίου. Το Ρατ τεριέ είναι ένα δυνατό μικρό σκυλί που έχει τιμηθεί πολλές φορές για την χρησιμότητά του στην εξολόθρευση των αρουραίων, όσο και σαν σκυλί για οικογένεια. Έχει πολλές παραλλαγές στην εικόνα του, μέσα στο χρόνο και αυτά τα μικρόσωμα σκυλάκια με την δραστηριότητα της εξολόθρευσης αρουραίων, κράτησαν γενιές γνωστά σαν feists. Πολλές όμως οργανώσεις είχαν διατηρήσει αρχεία από ρατ τεριέ και έτσι η ράτσα ανανεώθηκε και πήρε σχήμα, μορφή και ιδιότητες. Σήμερα το ρατ τεριέ υπάρχει σε πολλά χρώματα αλλά πάντα σε άσπρο υπόβαθρο, όλα τα χρώματα της γούνας του. Είναι αποδεχτό και σε τριχρωμία ακόμα.

Dogs 101- Rat Terrier

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Οικογένεια: