Ράτσες

Αγγλικό Μπουλντόγκ

Είναι ένα σκυλί με πολύ λίπος στο πρόσωπο και ειδικά πάνω από την μύτη του που μοιάζει με κορδέλα. Πολλές ζάρες και έντονο προγναθισμό τα σκυλιά αυτά μοιάζουν τρομερά και προκαλούν φόβο, μαζί δε με τους υπεραναπτυγμένους μύες τους κανούν πολλούς να αλλάζουν πεζοδρόμιο στο δρόμο. Και όμως αυτά τα σκυλιά είναι πολύ τρυφερά και υπάκουα αν και λίγο τεμπέλικα, πράγμα που τα κάνει ιδανικά κατοικίδια για ένα διαμέρισμα και μάλιστα αν υπάρχουν παιδιά σε αυτό.

Πάρα τους μύθους γύρω από το όνομά τους περί επιθετικότητας είναι στην πραγματικότητα "ψυχούλες". Το πραγματικά σοβαρό πρόβλημά τους είναι ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Πολλά σκυλιά χάνονται με αυτό τον τρόπο σε νεαρή σχετικά ηλικία. Ακόμα ένα προσόν του είναι πως συμβιώνει και με μικρότερα ζώα μέσα στο σπίτι.

Είχα ένα τέτοιο κούκλο μαζί με μικρό κανίς και γάτες και τα παιδιά μου σε ηλικία 2 ετών. Πέθανε στα 16 του χρόνια χωρίς ποτέ μα ποτέ να πειράξει κανέναν. Κυνήγαγε τις έξω γάτες, ειδικά έναν γάτο που τον ενοχλούσε αλλά το δικό του γατάκι, αυτό που έμενε μαζί μας, ανεχόταν ακόμα και τις γρατζουνίτσες του αγόγγυστα. Τέλειο σκυλί.

Συνήθως είναι κανελί ή με άσπρες στάμπες στο θώρακα. Μερικά είναι λευκά με μαύρη συνήθως μουσούδα. Όπως και να είναι, πάντα θα είναι ο πιο ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου.

Το μπούλντογκ είναι ο πιο ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου. Απίθανος σε εκφράσεις και ροχαλητό, λόγω της μύτης του, πάντα σε ακολουθεί κατά πόδας και έτοιμος να σε υπερασπιστεί. Αλλά βαριέται εύκολα και πάντα είναι για αυτόν "ώρα για έναν υπνάκο". Μην τα ξυπνάτε ποτέ φωνάζοντας το όνομά τους γιατί κοιμούνται βαθιά και τρομάζουν μετά. Πάντα με χάδι και τρυφερότητα και θα σας λατρέψουν. Στις δύσκολές στιγμές, αν χρειαστεί να σας υπερασπιστεί θα το κάνει μέχρι τελικής πτώσης, δικής του.
Ιστορία: 

Το Μπουλντόγκ κατάγεται από το αρχαίο ασιατικό Μαστίφ, σκυλί αγώνων που ήρθε στη Μεγάλη Βρετανία από τους Φοίνικες θαλασσοπόρους. Το Μπουλντόγκ χρησιμοποιήθηκε για να παλεύει με τον ταύρο ή με άλλα μοχθηρά σαρκοφάγα όπως είναι οι αρκούδες και τα λιοντάρια.

Ιατρικά: 

Δερματοπάθειες, προβλήματα όρασης, δεν αντέχουν τις αλλαγές της θερμοκρασίας και έχουν αναπνευστικά προβλήματα αν δεν προσεχθούν.

Bulldog 101

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: