Ράτσες

Αμερικανικό μπούλντογκ

Το Αμερικάνικο Μπούλντογκ είναι ένα καλοφτιαγμένο συμπαγές σκυλί με ευρύ στέρνο και γυαλιστερά μάτια όλο εξυπνάδα. Έχει μεγάλο κεφάλι, δυνατά σαγόνια και ισχυρό και αναπτυγμένο μυικό σύστημα, ένα γνήσιος μποντιμπιλτεράς του ζωικού βασιλείου. Η γούνα του είναι κοντότριχη για αυτό κρυώνει το χειμώνα αλλά από την άλλη δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη περιποίηση το τρίχωμά του. Χρώματα έχει πολλά, δεν είναι ποτέ μονόχωμο αν και τα λευκά μπούλντογκ είναι πανέμορφα και σπάνια. Καμμιά φορά ακόμα και η μύτη του είναι δίχρωμη, ρόζ και μαύρη ή καφέ. Τα χείλια του δεν κρέμονται τόσο πολύ όπως του αγγλικού μπούλντογκ και έχει λιγότερα σάλια από εκείνο. Δεν ροχαλίζει επίσης ,όπως το αγγλικό γιατί το ρύγχος του είναι μεγαλύτερο και οι αεραγωγοί πιό μεγάλοι, διευκολύνοντας την αναπνοή του. Έχει μεγαλύτερο κεφάλι και σβέρκο από τον άγγλο ξαδελφό του και είναι χάρμα οφθαλμών να το βλέπεις να παρατηρεί και να προσέχει τον άγνωστο που ίσως να θέλει να μπει στο σπίτι.

Ένα αξιόπιστο σκυλί που ζει και σε διαμέρισμα αρκεί να έχει μια - δυό μεγάλες βόλτες την μέρα για να εκτονώνεται. Είναι μια καλή επιλογή αυτό το σκυλί γιατί θα ανταποκριθεί σε ό,τι και αν του ζητηθεί. Είναι πολύ συναισθηματικό πλάσμα και αν δεν έχει την πρέπουσα προσοχή σας ή θα μαραζώσει ή θα αγριέψει. Για αυτό προσοχή αν θέλετε να έχετε ένα τέτοιο σκυλί. Για να απολαύσετε τα προσόντα του και την φύλαξή του θα πρέπει να μην το αφήνετε μόνο του και να του αφοσιωθείτε όπως άλλωστε κάνει και αυτό για εσάς.

Το Αμερικάνικο Μπουλντόγκ έχει πιο ψηλά πόδια και μεγαλύτερη ευλυγισία από το αγγλικό μπουντόγκ και πιο μεγάλη ταχύτητα. Με ευρύ στέρνο και απεριόριστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αυτό το μπούλντογκ έχει γράψει ιστορία στην αμερικανική γη. Ένας πραγματικός πρωταθλητής σε δύναμη, ευλυγισία, εξυπνάδα.
Ιστορία: 

Χάρη στις προσπάθειες του John D. Johnson από το Summerville της Γεωργίας, το αμερικανικό μπουλντόγκ υπάρχει μέχρι σήμερα. Μετά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Johnson επέστρεψε, ήταν απογοητευμένος όταν διαπίστωσε ότι, το αγγλικό Mastiff, ήταν σχεδόν εντελώς εξαφανισμένο. Στη συνέχεια αποφάσισε να συγκεντρώσει τα καλύτερα δείγματα που θα μπορούσε να βρει σε όλο τον αγροτικό νότο, σε μια προσπάθεια να φέρει το αμερικανικό μπουλντόγκ μακριά από το χείλος της εξαφάνισης. Έχει αναπαραγάγει αυτά τα σκυλιά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο και ο πατέρας του πριν από αυτόν.

Ιατρικά: 

Δυσπλασία ισχίων

Περιβάλον: 

Το αμερικάνικο μπουλντόγκ είναι ένα σκυλί που ζει το ίδιο καλά σε διαμέρισμα όπως και σε σκληρές συνθήκες στην ύπαιθρο. Πολύ πιστό στο αφεντικό του και πολύ σκληρό σκυλί εξυπηρετεί τον άνθρωπο πολύ καιρό τώρα με την ίδια αφοσίωση και αγάπη.

Εκπαίδευση: 

Θέλει έναν ισχυρό αρχηγό που να είναι υπομονετικός και σκληρός συγχρόνως. Να του δώσει δουλειά να κάνει και να μην αλλάζει κάθε φορά τις συνήθειές του. Πάνω από όλα γι' αυτό μετράει η σταθερότητα.

AMERICAN BULLDOG - www.coelhoskennel.com

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: