Ράτσες

Κοκόνι

Σκύλος συντροφιάς, σκύλος ειδοποίησης, φύλακας μικρών οικόσιτων ζώων. Τον βρίσκουμε σε πολλά αγγεία και παραστάσεις των παππούδων μας, άλλοτε να κυνηγάει κάποιο ποντικό και άλλοτε να παίζει με τα μικρά παιδιά του σπιτιού. Το μικρόσωμο Κοκόνι το βρίσκουμε σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Μικρόσωμο σκυλί με όχι πολύ μακρύ τρίχωμα στο πρόσωπο και στο εμπρός μέρος των ποδιών του αλλά με πολύ και μακρύ τρίχωμα στην ουρά του και στο πίσω μέρος των ποδιών του όπως και στη κοιλιά του. Έχει μεγάλα μάτια και καμαρωτό περπάτημα και πεφτά τα αυτιά που του δίνουν ένα αέρα αριστοκρατίας. Το δέρμα του είναι σφιχτό παντού, σε όλο του το σώμα και δεν κάνει σακκούλες στο λαιμό, όπως σε άλλες φυλές. Γαβγίζει για να σας ειδοποιήσει ότι κάτι συμβαίνει και είναι αεικίνητο και αστραποβόλο. Αυτό είναι το κοκόνι, η μικρόσωμη ελληνική ράτσα συντροφιάς.

Το ελληνικό μικρόσωμο σκυλί συντροφιάς. Και βέβαια έχουμε, το κοκόνι. Είναι τόσο χαριτωμένο και έξυπνο που δεν το διάλεξαν τυχαία οι προγονοί μας για συντροφιά στα σπίτια τους. Πάντα χαρούμενο, ανεξάρτητο και φουντωτό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πεκινουά ή ένα τεριέ. Η μουσουδίτσα του μοιάζει λίγο με της αλεπούς αφού είναι μακριά και το σώμα του είναι λίγο πιό μακρύ από το ύψος των ποδιών του. Αλλά αυτό που σε κερδίζει αμέσως είναι τα μεγάλα και καθαρά μάτια του. Μιά ακόμα λεπτομέρεια, έχει πολύ καλή υγεία και δεν θα σας απασχολήσει ούτε με τα μάτια, ούτε με τα οστά του. Αυτό είναι το δικό μας σκυλί συντροφιάς το καταπληκτικό κοκόνι.
Ιστορία: 

Η δική μας Ελληνική φυλή μικρόσωμου σκύλου συντροφιάς.

Ιατρικά: 

Δεν έχει προβλήματα υγείας λόγω του ότι έχει εναρμονιστεί πλήρως στις συνθήκες της χώρας μας από αρχαιοτάτων χρόνων.

Κοκόνι - Σκύλος Με Ελληνική Καταγωγή

Κοκονι - Kokoni

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: