Ράτσες

Μαλτέζ

Παρ'όλο που το Μαλτέζ αναγνωρίζεται ως το σκυλί της Μάλτας, απ'όπου πήρε και το όνομά του, η προέλευσή του είναι Ιταλική.
Χαρακτηριστικό των Μαλτέζ είναι το μικρό τους μέγεθος, με το σώμα να είναι ίσο κατά μήκος με το ύψος τους, αλλά και η κατάλευκη γούνα τους. Το τρίχωμα των Μαλτέζ είναι πάντα λευκό και μακρύ, ενώ έχουν καφέ μύτη και καστανά μάτια. Όταν δεν εκτεθούν στον ήλιο για καιρό, η μύτη τους μπορεί να γίνει ροζ ή ανοιχτό καφέ. Το τρίχωμα των Μαλτέζ δεν μαδάει, αλλά χρειάζεται συχνή περιποίηση για να μην κάνει κόμπους.
Tα Μαλτέζ είναι πολύ φιλικά σκυλιά και δένονται πολύ με τους ιδιοκτήτες τους και την οικογένειά τους. Είναι ζωηρά και χαρούμενα σκυλιά, που τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα μικρά παιδιά. Τα Μαλτέζ είναι κυρίως σκυλάκια του καναπέ, που δεν θέλουν πολλή άσκηση και μεγάλες βόλτες. Γι'αυτό είναι ιδανικά κατοικίδια για να μένουν σε διαμέρισμα και σε περιορισμένο χώρο.

Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Μπορεί να συνυπάρξει εύκολα με άλλα κατοικίδια.
Ιατρικά: 

Προδιάθεση για εγκαύματα από έκθεση στον ήλιο, προβλήματα στο δέρμα, στο αναπνευστικό, στα μάτια και στα δόντια και στο μηροκνήμιο.

Dogs101 Maltese Full

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: