Ράτσες

Μπούλ τερριέ

Πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Μπούλ τερριέ είναι το κεφάλι του, που περιγράφεται σε «σχήμα αυγού» όταν αυτό παρατηρείται από το μέτωπο. Η κορυφή του κρανίου του Μπούλ τερριέ είναι σχεδόν επίπεδη, ξεκινώντας από τα αφτιά του και καταλήγοντας στη μύτη του. Τα ρουθούνια του σκυλιού είναι καλά ανεπτυγμένα και η κάτω γνάθος είναι βαθιά και καταλήγει σε ισχυρό ρύγχος. Τα μάτια του Μπούλ τερριέ είναι μικρά, με έντονο και έξυπνο βλέμμα. Τα Μπούλ τερριέ έχουν γεμάτο και στρογγυλεμένο σώμα, ενώ οι ώμοι είναι ισχυροί και πολύ μυώδεις.
Τα περισσότερα Μπούλ τερριέ είναι λευκού χρώματος, με κοντότρινη γούνα, αλλά μπορούμε να το δούμε και σε συνδυασμούς χρωμάτων όπως κανελί με λευκό ή λευκό με μαύρο.
Τα Μπούλ τερριέ έχουν έντονη προσωπικότητα και ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Τείνουν να είναι υπερπροστατευτικά της οικογένειάς τους και αν δεν εκπαιδευτούν και δεν κοινωνικοποιηθούν από μικρά, μπορεί να εμφανίσουν επιθετικές τάσεις προς άλλα ζώα, όπως οι γάτες, ή ακόμα και προς άλλα σκυλιά. Σε γενικές γραμμές τα Μπούλ τερριέ είναι σκυλιά που μπορούν να επιτεθούν αν δεχτούν πρόκληση, γι'αυτό θέλουν έναν έμπειρο ιδιοκτήτη που να μπορεί να τα εκπαιδεύσει σωστά.

Το Μπούλ τερριέ προέρχεται από την διασταύρωση Μπουλντόγκ με Τεριέ για να δημιουργηθεί «ο μονομάχος των σκυλιών».
Ιατρικά: 

Όλα τα κουτάβια πρέπει να εξεταστούν για την κώφωση. Αυτή η ασθένεια είναι πιο συχνή στα κατάλευκα Μπούλ τερριέ.

Dogs 101- Bull Terrier

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: