Ράτσες

Τζάκ ράσελ

Τα Τζάκ ράσελ αναγνωρίστηκαν επισήμως σαν αυτόνομη ράτσα περίπου το 1850, με πρόγονο το Αγγλικό Λευκό Τεριέ (English White terrier) το οποίο πλέον έχει εξαφανιστεί.
Χαρακτηριστικό των μικρόσωμων αυτών σκυλιών είναι το λευκό τους τρίχωμα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοντό και σε άλλες μεσαίου μήκους. Το τρίχωμά τους έχει συνήθως καφέ ή μαύρες κυλίδες, χωρίς όμως αυτές να καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια στο σώμα τους.
Τα Τζάκ ράσελ αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να κυνηγουν αλεπούδες και εκεί οφείλεται η εξαιρετική τους ικανότητα να σκάβουν και να τρυπώνουν σε λαγούμια. Είναι σκυλιά με έντονη προσωπικότητα, αστείρευτη ενέργεια και εξαιρετική υπακοή στο αφεντικό τους. Λόγω της υπερβολικής ενέργειας που τα χαρακτηρίζει, χρειάζονται καθημερινή και πολύωρη άσκηση για να μπορέσουν να εκτονωθούν, διαφορετικά θα βρουν δικούς τους τρόπους να απασχοληθούν εντός σπιτιού και όχι πάντα ευχάριστους.
Είναι γενικά πολύ υπάκουα σκυλάκια, αλλά μπορεί να έρθουν σε ρήξη με άλλα σκυλιά και ίσως και με μικρά παιδιά, αν νιώσουν ενόχληση με κάτι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Τζάκ ράσελ είναι οι ιδανικοί, πιστοί, σύντροφοι εάν ο ιδιοκτήτης τους έχει αρκετό χρόνο να ασχοληθεί σωστά μαζί τους.

Τα Τζάκ ράσελ (Jack Russell Terrier) είναι δραστήρια, περίφανα αλλά και χαρούμενα σκυλάκια που διψάνε για μάθηση και περιπέτεια. Πρόκειται για έναν πραγματικό κυνηγό, που θα εξερευνήσει, θα κυνηγήσει και θα σκάψει σε κάθε ευκαιρία. Παιχνιδιάρικο και ευφυές, τα πάει καλά με τα παιδιά, αλλά μπορεί να δείξει ελάχιστη υπομονή σε "πειράγματα" ακόμα κι αν δεν είναι από κακή πρόθεση.
Ιατρικά: 

Τα Τζάκ ράσελ εμφανίζουν ελάχιστα ιατρικά προβλήματα.

DOGS 101 - Jack Russell [ENG]

Μέγεθος: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: