Ράτσες

Μπερνίζ

Όπως και τα άλλα Sennenhunds, το Dog Bernese Mountain είναι ένα μεγάλο, βαρύ σκυλί με ένα τρίχρωμο παλτό, μαύρο με λευκό στο στήθος και χρωματιστές καφεκόκκινες βούλες πάνω από τα μάτια, γύρω από το στόμα, μπροστά από τα πόδια, και μια μικρή ποσότητα κοκκινοπού καφέ γύρω από το λευκό στήθος. Το ακριβές χρώμα και το σχέδιο της γούνας του είναι πολύ σημαντικό να είναι όπως περιγράφεται, για αυτό το σκυλί.

Τα Bernese είναι υπαίθρια σκυλιά κατά βάθος, αν και συμπεριφέρονται καλά και στο σπίτι. Χρειάζονται δραστηριότητα και άσκηση, αλλά δεν έχουν μεγάλη αντοχή. Μπορούν να κινούνται με εκπληκτική ταχύτητα για το μέγεθός τους, όταν υπάρχει λόγος, αλλά για λίγο. Αν είναι υγιή τα σκυλιά (δεν υπάρχουν προβλήματα με τα ισχία, τους αγκώνες, ή άλλες αρθρώσεις), τους αρέσει η πεζοπορία και γενικά κολλάνε κοντά στους ανθρώπους τους.

Το Bernese Mountain Dog, επίσης γνωστό και ως Berner Sennenhund, είναι ένα σκυλί φάρμας "για κάθε χρήση", με μεγάλο όγκο και δύναμη. Έχει δυνατό κεφάλι, ίσια, στιβαρή μουσούδα και αμυγδαλωτά, σκούρα καστανά μάτια.
Ιατρικά: 

Δυστυχώς, η ράτσα έχει πολλά κρούσματα καρκίνου, που οδηγούν το ζώο προς το τέλος στα 3 ή στα 4 χρόνια της ζωής του. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμφάνισης της νόσου ακόμα και πριν τα δεύτερα γενέθλιά του.

Dogs 101 - Bernese Mountain Dog

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Χρησιμότητα: 
Ιατρικά: