Ράτσες

Μπίγκλ

Το Μπίγκλ είναι ένα ευχάριστο και πολύ ευγενικό σκυλί. Έχει μία πολύ φιλική συμπεριφορά, χωρίς να είναι επιθετικά αλλά ούτε και ντροπαλά. Τους αρέσει να ζουν με άλλα μέλη και παρόλο που μπορεί αρχικά να είναι καχύποπτα με τους ξένους, στο τέλος τα πάνε πολύ καλά με όλους. Αυτό δεν τους καθιστά τους ιδανικούς φύλακες, το γεγονός όμως ότι συνήθως γαβγίζουν όταν συναντήσουν κάποιον άγνωστο τους κάνει εξαιρετικά σκυλιά "συναγερμού".
Είναι πολύ έξυπνα σκυλιά, ωστόσο η προσοχή τους αποσπάται πολύ εύκολα που τα κάνει δύσκολο να εκπαιδευτούν. Γι'αυτό, όταν κάτι τους τραβήξει την προσοχή (συνήθως κάποια μυρωδιά) είναι δύσκολο να τα σταματήσουμε. Μπορούν να εκπαιδευτούν καλά με ήπιο τρόπο και με το κόλπο τροφής σαν ανταμοιβή εφόσον έχει καταγραφεί από το σκυλί σαν τρόπος επιβράβευσης.
Τα λαγωνικά Μπίγκλ είναι σκυλιά που συμβιώνουν εξαιρετικά με τα παιδιά και αυτό είναι ένας από τους λόγους που έχουν γίνει δημοφιλή οικογενειακά κατοικίδια ζώα. Τους αρέσουν τα παιχνίδια, τα χάδια και η συντροφιά.
Είναι σκυλιά που δεν απαιτούν άσκηση μέχρι τελικής πτώσης και είναι εξίσου ευτυχισμένα και στον καναπέ, καλό όμως είναι να γυμνάζονται για να αποφευχθεί η πιθανότητα να πάρουν βάρος μελλοντικά, δεδομένου ότι έχουν αυτή την τάση.

Ένα από τα πιο αξιαγάπητα και δημοφιλή οικογενειακά σκυλιά. Πάντα χαρούμενο, πολύ καθαρό, γεμάτο υγεία και ενέργεια. Αυτό το σκυλί δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα άλλο πέρα από αγάπη και συντροφικότητα. Όσο για το μεγάλο του ατού που είναι η όσφρηση; Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: Σε ένα πείραμα, οι «διαγωνιζόμενοι» σκύλοι έπρεπε να βρουν ένα ποντίκι το οποίο κινούνταν σε έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων. Το Μπίγκλ διέπρεψε, εντοπίζοντάς το σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Dogs 101 Beagle

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: