Ράτσες

Κανίς

Το poodle ή κανίς πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του από τη Γερμανία, όπου ήταν γνωστά ως Pudelhund. Κρίνοντας από το Pudel, που αγγλικά σημαίνει λακκούβα, στα συγκεκριμένα σκυλάκια αρέσει πολύ να πλατσουρίζουν. Η ράτσα αυτή καθιερώθηκε σαν εθνικό σκυλί της Γαλλίας, ως σκύλος του "νερού" αλλά και ως κυνηγόσκυλο. Στην ηπειρωτική Ευρώπη είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του το κανίς πολύ πριν το φέρουν στην Αγγλία. Πολύ συχνά κάνει την εμφάνισή του σε έργα του γνωστού Γερμανού καλλιτέχνη Albrecht Dürer, ο οποίος έκανε πολύ δημοφιλές αυτό το σκυλί τον 15ο και 16ο αιώνα. Στην Ισπανία, ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο του Ισπανού καλλιτέχνη Francisco Goya, όπως απεικονίζεται στα έργα του στα τέλη του 18ου αιώνα. Την ίδια περίπου περίοδο, τα toy poodles ήταν τα αγαπημένα σκυλιά του Λουδοβίκου ΧVI, κάτι που τα καθιέρωσε στην Γαλλία ως μία από τις πιο δημοφιλείς ράτσες.
Το poodle το συναντάμε σε τουλάχιστον τρία μεγέθη: Το μεγάλο, το μεσαίο και τη μινιατούρα. Σύμφωνα με το American Kennel Club, το μεγάλο poodle είναι η παλαιότερη από τις τρεις ποικιλίες, και άρα το πρότυπο της ράτσας και αργότερα άρχισαν να εκτρέφονται το μεσαίο κανίς, και η μινιατούρα, η οποία αναπτύχθηκε στην Αγγλία το 18ο αιώνα.
Τη ράτσα αυτή τη συναντάμε σε διάφορα χρώματα, από μαύρο και λευκό μέχρι καφέ, γκρι και μπεζ, με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Έχουν χαρακτηριστικό έντονο και πανέξυπνο βλέμμα, με σκούρα μάτια. Τα αφτιά τους είναι πάντα πεσμένα και τριχωτά, ενώ το τρίχωμά τους μπορεί να ποικίλει από πολύ σγουρή γούνα, μέχρι απαλό κυματιστό τρίχωμα. Το ιδιαίτερο με το τρίχωμα των κανίς είναι ότι δε μαδούν, γι'αυτό πρέπει να κουρεύεται και να χτενίζεται κάθε τόσο.
Είναι ένα πολύ ευγενικό σκυλί, χαρούμενο, πολύ έξυπνο, πάντα έτοιμο για παιχνίδι και κόλπα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτό κάνει τα κανίς αξιαγάπητα και ιδανικά για να μεγαλώνουν με παιδιά και με οικογένεια, μια που έχουν την τέλεια συμπεριφορά.

Τα αξιαγάπητα και γνωστά μας Κανίς είναι από τα πιό διαδεδομένα σκυλιά συντροφιάς και όχι άδικα.Είναι τρυφερά, χαδιάρικα και είναι από τα σκυλιά που δε μαδούν ποτέ.

74mx2OWM6mE

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: