Ράτσες

Μπεσέντζι

Το Μπασέντζι είναι μικρό, κομψό σε εμφάνιση σκυλί, με κοντά μαλλιά, όρθια αυτιά, σφιχτά κουλουριασμένη ουρά και ένα χαριτωμένο λαιμό. Το μέτωπό του Μπεσέντζι είναι τσαλακωμένο, ειδικά όταν το ζώο είναι νέο ή πολύ μεγάλο. Στο Μπασέντζι τα μάτια είναι συνήθως αμυγδαλωτά, τα οποία δίνουν στον σκύλο σοβαρότητα. Τα basenji είναι πάντα σε εγρήγορση, είναι στοργικά, ενεργητικά, περίεργα.

Τα Μπασέντζι είναι κάπως απόμακρα, αλλά μπορούν επίσης να σχηματίσουν ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους και μπορεί να δεθούν συναισθηματικά με ένα μόνο άνθρωπο. Όποιος έχει ένα Basenji, δεν μπορεί να πάρει μαζί γάτες σαν κατοικίδια ζώα. Αντιπαθούν τον υγρό καιρό και σε μια τέτοια περίπτωση, αν είναι έξω θα πηδήξουν το συρματόπλεγμα για να βρουν τη στεγνή γωνιά που θέλουν.

Τα περισσότερα προβλήματα που θα δημιουργήσει ένα Basenji έχουν να κάνουν ανάμεσα σε άλλα κατοικίδια ζώα, που είναι μαζί με τον ιδιοκτήτη του.
Το basenji έχει μοναδικές ιδιότητες, δεν γαβγίζει, κάνει έναν ήχο σαν κλάμα μωρού και καθαρίζεται όπως μια γάτα.

Ο χαρακτήρας των Basenji σε πολλά σημεία θυμίζει περισσότερο γάτα, παρά σκύλο. Έχει τη μοναδική ιδιότητα να μη γαβγίζει ιδιαίτερα και να καθαρίζει τον εαυτό του ακριβώς όπως μία γάτα.
Ιστορία: 

Τα πρώτα Basenji εντοπίζονται στην Αρχαία Αίγυπτο, την εποχή των Φαραώ όπου απεικονίζονται στις τοιχογραφίες των βασιλικών τάφων. Πολύ αργότερα, τα ίχνη τους μας πηγαίνουν στο Κονγκό, όπου οι τοπικές φυλές τα χρησιμοποιούσαν ως φύλακες, ως κυνηγόσκυλα, αλλά και για να εξολοθρεύουν τους γιγαντιαίους αρουραίους της περιοχής που μετέδιδαν ασθένειες στους ανθρώπους και τα ζώα.

Ιατρικά: 

Το Basenji έχει δυσκολίες να προσαρμοστεί στις χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς διαθέτει λεπτό τρίχωμα για να αντέχει τους καύσωνες της Αφρικής και μια εκ γενετής ευπάθεια στον τύφο των σκύλων.

Dogs 101- Basenji

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: