Ράτσες

Μπόστον τερριέ

Το τεριέ της Βοστώνης δημιουργήθηκε ως φυλή γύρω στο 1870, όταν ο Robert C. Hooper της Βοστώνης, αγόρασε ένα σκύλο γνωστό ως δικαστής Hooper, ο οποίος ήταν τεριέ. Ο Δικαστής Hooper είχε άμεση σχέση με τα Bull Terrier του 18ου και αρχές του 19ου αιώνα, ή ο δικαστής είναι το αποτέλεσμα της σύγχρονης διασταύρωσης των αγγλικών μπουλντόγκς που πέρασαν σε τεριέ που δημιουργήθηκαν στη δεκαετία του 1860 με σκοπό την έκθεση, όπως το λευκό αγγλικό τεριέ.

Τα τεριέ της Βοστώνης έχουν σφιχτό σώμα, καλές αναλογίες με όρθια αυτιά, μικρή ουρά και μια μύτη ρύγχος που θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ρυτίδες. Έχουν συνήθως πλατύ προσώπο. Η γούνα των τεριέ της Βοστώνης είναι κυρίως ραβδωτή ή ακόμα και μαύρη με λευκά σημάδια.

Έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες της ζωής στην πόλη. Κοιμάται μέσα στο σπίτι, είναι καθαρό, δεν είναι θορυβώδες όσο τα άλλα Τεριέ, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και μια μεγάλη καθημερινή βόλτα είναι αρκετή για να εκτονωθεί.
Ιατρικά: 

Παρουσιάζει γλαύκωμα, καταρράκτη, παθήσεις της καρδιάς, και μπορεί το θηλυκό να γεννήσει με καισαρική λόγω των μεγάλων κεφαλιών των νεογέννητων.

G3dWns5n21s

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: