Ράτσες

Κάνε κόρσο

Τα Κάνε κόρσο, από την ονομασία τους, σημαίνουν σκυλιά πολέμου. Σκυλιά πολέμου χρησιμοποιήθηκαν από τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, Πέρσες, Σαρμάτες, Σλάβους, Βρετανούς και Ρωμαίους. Ο Μολοσσός σκύλου Canis, Μολοσσός της Ηπείρου ήταν ο ισχυρότερος γνωστός στους Ρωμαίους και ήταν ειδικά εκπαιδευμένοι για μάχη. Μεταξύ των Ελλήνων και των Ρωμαίων, αυτά τα σκυλιά ήταν συνήθως φρουροί ή για περιπολίες, αν και μερικές φορές λάμβαναν μέρος σε μάχες.

Η πρώτη χρήση του των σκυλιών του πολέμου σε μια μάχη που καταγράφηκε σε κλασικές πηγές ήταν από του Αλυάττη του Λυδία εναντίον των Κιμμερίων γύρω στο 600 π.Χ. Το Κάνε κόρσο, όπως όλα τα μολοσσοειδή είναι ένα σκυλί που ακούει τις εντολές και θέλει να είναι κολλημένος με τον ιδιοκτήτη του κάθε ώρα και λεπτό. Είναι επιβλητικό και συγχρόνως υπάκουο αλλά μην σας ξεγελάει αυτή η ηρεμία του, έχει ισχυρή ηγεσία και προστασία συγχρόνως και πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι ανεξέλεχτη.

Μην ενθαρρύνετε αυτά τα σκυλιά στο να επιτείθενται, μπορεί κάποια στιγμή να μην μπορείτε να τα ελέγξετε. Η ισχυρή διάθεση για φύλαξη των δικών τους ανθρώπων θα το ωθήσουν να το κάνει από ένστικτο που είναι ό,τι καλύτερο. Το κεφάλι του Κάνε κόρσο είναι η ομορφιά του, περήφανο, αγέρωχο και καλοσυνάτο, αλλά ας προσέχουμε καλύτερα γιατί είναι πολύ καχύποπτο με τους ξένους γενικώς. Ένα σωστά εκπαιδευμένο σκυλί θα πρέπει να είναι παρουσία του αφεντικού του αδιάφορο για τους ξένους.

Τα Κάνε Κόρσο είναι αρχαία αυτόχθονη φυλή χωρίς προσμίξεις. Είναι άμεσος απόγονος του Ρωμαϊκού πολεμικού σκύλου Canis Pugnax, του οποίου αποτελεί τον ελαφρύτερο τύπο. Ως προς την προέλευση του ονόματός του είναι ότι αυτό προέρχεται από τη λατινική λέξη “cohors” που σημαίνει φύλακας-προστάτης.
Ιατρικά: 

Τα Κάνε Κόρσο παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα υγείας, κάτω από το μέσο όρο σε σχέση με άλλες ανάλογου όγκου μολοσσοειδείς φυλές.
Σοβαρότερα από αυτά είναι η δυσπλασία ισχίου και αγκώνων, η οστεοαρθρίτιδα, οι διαφόρων ειδών καρδιοπάθειες, η συστροφή στομάχου και η επιληψία.

The great Cane Corso Italiano

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: