Ράτσες

Τσόου τσόου

Το Chow Chow είναι ένας στιβαρός σκύλος, τετράγωνος στο προφίλ, με ένα μεγάλο κεφάλι, μικρά, τριγωνικά, όρθια αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες και μικρά ματάκια χωμένα κάτω από ένα ζάρωμα που μοιάζει με φρύδι πάνω από κάθε μάτι. Έχει ένα πολύ πυκνό διπλό παλτό που είναι είτε λείο ή τραχύ. Η γούνα του είναι ιδιαίτερα παχιά στην περιοχή του λαιμού, του δίνει μια χαρακτηριστική χαίτη λεονταριού. Το τρίχωμα μπορεί να είναι κόκκινο, μαύρο, μπλε, κανελί / fawn, ή χρώμα κρέμας γάλακτος.

Τα Chow Chow έχουν μάτια που είναι συνήθως βαθιά που και σε σχήμα αμυγδάλου. Η φυλή χαρακτηρίζεται από την ασυνήθιστη μπλε γλώσσα και τα πολύ ευθεία πίσω πόδια, με αποτέλεσμα να έχει ένα μάλλον περίεργο βάδισμα. Το μπλε χρώμα εκτείνεται και στα χείλη του Chow Chow. Αυτή είναι η μόνη φυλή σκύλων με αυτό το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα στα χείλη και στη στοματική κοιλότητα (άλλα σκυλιά έχουν μαύρα ή ένα δέρμα αλευρωδών μοτίβων στο στόμα τους).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η σγουρά ουρά. Έχει πυκνά μαλλιά και βρίσκεται κουλουριασμένη στην πλάτη του. Η μύτη πρέπει να είναι μαύρη. Σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα φυλής Kennel Club, κάθε άλλο τόνος δεν είναι αποδεκτό για τους διαγωνισμούς. Τα περισσότερα συνήθως διατηρούνται ως κατοικίδια ζώα, αλλά τα Chow Chows έχουν την τάση να ξεχωρίζουν τους ξένους και μπορεί να γίνουν υπερπροστατευτικά με τους ιδιοκτήτες και την περιουσία τους.

Το Τσόου Τσόου είναι συνήθως ευγενικό και υπομονετικό. Είναι πολύ πιστό και φιλικό με την οικογένεια, αλλά συγκρατημένο με τους ξένους. Συνήθως δένεται συναισθηματικά και είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με ένα μέλος της οικογένειας.
Ιατρικά: 

Παθαίνει οφθαλμολογικά προβλήματα, πεπτικά προβλήματα και προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα.

Dogs 101 - Chow Chow

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: