Ράτσες

Καβαλιέρ κινγκ τσαρλς σπανιέλ

Η συγκεκριμένη ράτσα πιθανολογείται ότι προέρχεται από την Ιαπωνία, ωστόσο η πρώτη εμφάνισή του στην Ευρώπη έγινε το 16ο αιώνα, ως ένα από τα πιο δημοφιλή μικρόσωμα σκυλιά των ευγενών της Αγγλίας. Πολύ συχνά μάλιστα το Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ απεικονίζεται και σε πίνακες ευγενών. Με το πέρασμα των χρόνων όμως άρχισε να αλλάζει η φυσιογνωμία των Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ και στις αρχές του 20ου αιώνα άρχισαν να γίνονται προσπάθειες αναπαραγωγής της αρχικής του μορφής, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σκυλί να πάρει τη σημερινή του μορφή, και να καθιερωθεί ως Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ.

Χαρακτηριστικά του σκυλιού αυτού είναι το μικρό του μέγεθος, το μεταξένιο του τρίχωμα, τα μακρυά πεσμένα αφτιά του και τα μεγάλα του σκουρόχρωμα μάτια. Το συναντάμε σε λευκό/κανελί, κανελί, μαύρο/κανελί, μαύρο/λευκό/κανελί.
Παρόλο που τα σκυλιά αυτά έχουν το ένστικτο του κυνηγού, είναι πάρα πολύ φιλικά. Είναι ιδανικά σκυλιά για οικογένειες με παιδιά, δεν χρειάζονται πολλή άσκηση και τους αρέσει να κάθονται μαζί σας στον καναπέ. Τα πάνε πολύ καλά με άλλα είδη σκυλιών και ζώων, ωστόσο ενδέχεται να κυνηγήσουν κάποιο μικρόσωμο ζώο που μπορεί να δουν, μια που το κυνηγετικό τους ένστικτο είναι έντονο. Χρειάζονται αρκετή περιποίηση και συχνή παρέα.
Βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι παρουσιάζουν προβλήματα υγείας, συνήθως στην καρδιά, αρθριτικά, προβλήματα όρασης και ακοής.

Η συγκεκριμένη ράτσα σκυλιού προέρχεται από το Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ, το οποίο είχε εμφανιστεί από το 16ο αιώνα. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι βρετανοί εκτροφείς έκαναν προσπάθειες να αναπαράγουν το παλαιότερο “toy” Σπάνιελ των 'Αγγλων ευγενών, διασταυρώνοντας το Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ με Παγκ, δημιουργώντας τη νέα ράτσα Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ, η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα το 1945 από το Κένελ Κλαμπ.

rd5dR7YR2ig

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Οικογένεια: