Ράτσες

Τζαπανίζ τσιν

Αυτή η φυλή θεωρείται περισσότερο σαν γάτα από τις άλλλες φυλές σκύλων. Τα σκυλιά αυτά είναι σε εγρήγορση, έξυπνα και ανεξάρτητα, και χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να πλένονται και να σκουπίζουν το πρόσωπό τους. Όπως η γάτα, προτιμούν να αναπαύονται ψηλά, όπως στις πλάτες των καναπέδων και τις καρέκλες, έχουν δε την ικανότητά να περπατήσουν σε ένα τραπεζάκι χωρίς να ρίξουν τίποτα από αυτά που έχει πάνω το τραπεζάκι. Μπορείτε να βρείτε σε αυτά τα σκυλιά έναν σύντροφο σκυλί, ένα τρυφερό και πιστό σύντροφο που είναι συνήθως χαρούμενος που βλέπει και άλλους ανθρώπους, αν και μερικά είναι δύσπιστα με τους ξένους.

Τα Chin προτιμούν το γνώριμο περιβάλλον, αλλά προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις αρκετά καλά και χρησιμοποιούνται συχνά ως σκυλιά θεραπείας, λόγω αυτού του χαρακτηριστικού πού έχουν και την αγάπη τους για τους ανθρώπους. Αν γίνει πολύ νωρίς η κοινωνικοποίηση των κουταβιών Chin τα οδηγεί σε μια πιο συναισθηματικά ισορροπημένη ζωή και αποδέχονται τις διαφορετικές καταστάσεις των ανθρώπων. Το Chin θα σε προειδοποιήσει για την άφιξη ενός επισκέπτη ή κάτι έξω από τα συνηθισμένα, αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ ήσυχο.

Τα Chin είχαν εκτραφεί με σκοπό την αγάπη και διασκέδαση των ανθρώπων τους. Είναι συνήθως ένα ήρεμο σκυλάκι, που είναι γνωστό για την εκτέλεση πολλών εντολών. Χορεύει στα πίσω πόδια του, περπατά στα μπροστινά πόδια του και μερικά ακόμη "τραγουδούν", ένα θόρυβο που μπορεί να κυμαίνεται από το χαμηλό τρίλλλλλ ή σε υψηλότερους τόνους που ακούγεται σαν ουουυυυυυυυυυυβ.

Οι Ιάπωνες δημιούργησαν μια φυλή τόσο ξεχωριστή από τα άλλα σκυλιά, που στην Ιαπωνία, θεωρήθηκε σκυλί εργασίας, βοηθός ζώων, ενώ η ιαπωνική ράτσα Chin είναι αυστηρά για ευχάριστη συντροφιά ανθρώπων. Η ξεχωριστή εμφάνιση και η προσωπικότητά του κατέλαβε τελικά τις καρδιές των Ιαπώνων και οδήγησε να έχουν δικαιώματα και ο απλός λαός και όχι να περιορίζεται μόνο σε εκείνους των βασιλικών και ευγενών προνομοίων.
Ιστορία: 

Το Chin προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την Κίνα και ας επιμένουν οι Ιάπωνες ότι είναι καθαρά δική τους φυλή. Μεταφέρθηκαν όμως από το 700 π.Χ. και η μεταφορά αυτή χάνεται στο χρόνο. Μπορεί και να τα δέχτηκαν οι Ιάπωνες αυτοκράτορες και ευγενείς σαν δώρα από την Κορέα.

Πάντως οι Ιάπωνες διαφύλαξαν και δημιούργησαν μια ιδιαίτερη φυλή και μάλιστα κάθε περιοχή βελτίωσε, για το δικό της συμφέρον, το ήδη υπάρχον είδος. Όταν το ενδιαφέρον της δύσης αυξήθηκε για αυτά τα σκυλιά, οι Ιάπωνες τα πουλούσαν σε χαμηλή τιμή για να εξαπλωθεί η ράτσα σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαν.

Ιατρικά: 

Καρδιακά και οφθαλμικά προβλήματα και λίγα αλλεργικά

Dogs 101 - Japanese Chin

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: