Ράτσες

Όττερχαουντ

Το Otterhound είναι ένα μεγάλο, σκληρό κυνηγόσκυλο με ένα επιβλητικό κεφάλι. Αρχικά εκτρέφονταν για το κυνήγι, έχει μεγάλη δύναμη και ένα ισχυρό σώμα με μακρiά βήματα και διασκελισμό. Αυτό το καθιστά ικανό να εκτελεί παρατεταμένη και σκληρή εργασία. Το Otterhound κυνηγά τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό και έχει έναν συνδυασμό μοναδικό μεταξύ των κυνηγόσκυλων.Έχει ένα λιπαρό, τραχύ, διπλό παλτό και πόδια με μεμβράνες.

Τα σκυλιά Otterhounds ζυγίζουν γενικά μεταξύ 36 και 54 kg. Έχουν εξαιρετικά ευαίσθητες μύτες και ως εκ τούτου, χρειάζονται ιδιαίτερη επίβλεψη όταν βρίσκονται στο ύπαιθρο. Είναι φιλικά σκυλιά με μια μοναδική φωνή μπάσου που χρησιμοποιούν συχνά.

Η Otterhound είναι μια παλιά βρετανική φυλή σκυλιών. Η προέλευση δεν είναι γνωστή. Πρόκειται για ένα κυνηγόσκυλο μυρωδιάς και αναπτύχθηκε για να κυνηγήσει βίδρες. Δεν αναγνωρίζεται σήμερα από την λέσχη ρείθρων ως Τρωτή φυσική φυλή. Υπάρχουν περίπου 1000 ζώα σε όλο τον κόσμο.
Ιστορία: 

Είναι μία από τις προγονικές φυλές των τεριέ Airedale.

Ιατρικά: 

Η μέση διάρκεια ζωής της φυλής είναι λίγο πάνω από 10 χρόνια. Το ένα τέταρτο θα ζήσει 12 - 15 χρόνια. Τουλάχιστον ένα κυνηγόσκυλο είναι γνωστό ότι έχει φτάσει στην ηλικία των 16 ετών.

Το Otterhound θέλει σημαντική άσκηση, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σκυλί του καναπέ. Μπορούν να είναι καλά σκυλιά για οικογένειες, αλλά θα πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλή ιδιοκτησία, δεδομένου ότι μπορούν να πηδήξουν φράχτες μέχρι 5 μέτρα ύψος.

The Otterhound - Chapter 1

The Otterhound - Chapter 2

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: