Ράτσες

Θιβετιανό πεκινουά

Το Θιβέτ Σπάνιελ έχει ένα θολωτό κεφάλι που είναι μικρό, σε σύγκριση με το σώμα του. Έχει ένα μικρό αμβλύ ρύγχος. Τα δόντια του είναι με ελαφρύ προγνανθισμό. Η μύτη είναι μαύρη. Τα μάτια είναι μεγάλα σε συνάρτηση με το πρόσωπο και έχουν ωοειδές σχήμα. Το Θιβέτ σπανιέλ δεν έχει επιπλέον το δέρμα γύρω από τα μάτια. Τα αυτιά κρέμονται σε κάθε πλευρά του κεφαλιού. Ο λαιμός καλύπτεται με μια χαίτη μαλλιών, η οποία είναι περισσότερο αισθητή στον άνδρα της φυλής. Τα μπροστινά πόδια του Θιβέτ σπανιέλ είναι λίγο λυγισμένα. Αυτό το σκυλί έχει μιά μεγάλη φτερωτή ουρά που την κρατάει υψηλά και γέρνει πάνω από την πλάτη του.

Η γούνα του είναι ένα μεταξένιο διπλό παλτό, επίπεδη, κοντή και λεία στο πρόσωπο, το πόδι, το μέτωπο, ενώ είναι μεσαίου μήκους το σώμα και έχει φουντωτά αυτιά, δάχτυλα και ουρά. Το Θιβέτ σπανιέλ σκυλί μπορεί να έρθει σε όλα τα χρώματα. Χρώματα που έχουν δει είναι το κόκκινο, fawn, χρυσό, λευκό, κρεμ, μαύρο και το μαύρισμα, και συχνά υπάρχουν άσπρα σημάδια στα πόδια.

Ένας πραγματικός φίλος και φύλακας, παρά το μικρό του μέγεθος. Θα σας ειδοποιήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, φωνή, κούνημα ουράς, πόδια ακόμα και ελαφρό δάγκωμα, ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως ότι κινδυνεύετε. Απίθανο σκυλί παρά το μικρό του μέγεθος και πανέξυπνο. Αγαπάει με πάθος τον ιδιοκτήτη του και δεν θέλει και πολλά πολλά με τους ξένους. Παρόλα αυτά τα πάει καλά με τα παιδιά, τα δικά σας παιδιά που ζούν στο σπίτι μαζί του.
Ιστορία: 

Τα σκυλάκια του Θιβέτ ανατράφηκαν για να χαριστούν σαν δώρα σε αυτοκράτορες και άρχοντες στη Κίνα.Ο θρύλος λέει ότι οι μοναχοί τα εκπαίδευαν για να γυρίζουν τους τροχούς προσευχής αλλά κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα.

Ιατρικά: 

Τα προβληματάκια στα μάτια υπάρχουν και σε αυτό το μικροσκοπικό σκυλί του Θιβέτ. Μεγαλώνοντας μπορεί να πάθει γλαύκωμα και να χάσει την όρασή του. Καθημερινό καθαρισμό λοιπόν στα μάτια του με χαμομήλι και νεράκι.

Tibetan Spaniel The Breed

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: