Ράτσες

Αμέρικα Έσκιμο

Είναι ένα σκυλί κατοικίδιο που κατάγεται από σκυλιά των εσκιμώων και μικρότερα σκυλιά στη Γερμανία και έγιναν διάσημα στις δεκαετίες 1930-1940 στην Αμερική λόγω των ικανοτήτων τους σε τσίρκο. Ένας τέτοιος σκύλος έγινε διάσημος γιατί περπατούσε πάνω σε τεντωμένο σκοινί σε τσίρκο. Το σκυλί των Εσκιμώων είναι ένα στοργικό σκυλί παιχνιδιάρικο και καλαίσθητο, πολύ αγαπητό σαν κατοικίδιο. Έχει υψηλή νοημοσύνη και μεγάλη προθυμία και κατατάσσεται ανάμεσα στα έξυπνα σκυλιά σε αγώνες υπακοής.

Είναι λίγο δύσπιστα με τους ξένους και γαβγίζουν πολύ για να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο. Επειδή εξαρτώνται απόλυτα από εσάς μπορεί να παρουσιάσουν άγχος αποχωρισμού όταν δεν είστε σπίτι, για αυτό οι σταθερότητα στις συνήθειες της καθημερινότητας είναι πολύ σημαντικές για αυτά τα σκυλιά.

Έχει πλούσιο τρίχωμα και μαύρα μάτια που συχνά παθαίνουν διάφορα οφθαλμικά προβλήματα. Τα χρώματά του είναι συνήθως το λευκό. Γενικά χρειάζεται την ανθρώπινη παρέα για τα παιχνίδια και τις βόλτες του. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο να τον περάσετε μαζί του, μην επιλέξετε αυτό το σκυλί. Η μοναξιά μπορεί να το κάνει επιθετικό, άτακτο ή ακόμα και να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως το να κυνηγάει την ουρά του όλη μέρα.

Το American Eskimo προέρχεται από τη Γερμανία αλλά ονομάστηκε έτσι λόγω της αντιγερμανικής προκατάληψης στην διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου. Το σκυλί είναι πανέξυπνο και έγινε δημοφιλές λόγω των επιδόσεών του σε τσίρκο. Πολύ σκληραγωγημένο σκυλί ακόμα και σήμερα και πολύ υγιές.
Ιστορία: 

Ηρθε από Γερμανία σε Αμερική και γρήγορα έγινε γνωστό λόγω της εξυπνάδας και της φιλικής του διάθεσης απέναντι στο άνθρωπο και στα παιδιά.

Ιατρικά: 

Προβληματάκια στα μάτια και στα ισχία. Κατά τα άλλα είναι ένα υγιέστατο σκυλί.

Dogs 101: American Eskimo

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: