Ράτσες

Μεγάλος Δανός

Ο Μεγάλος Δανός παραδόξως δεν προέρχεται από τη Δανία, αλλά από την Γερμανία, ενώ απεικονίζεται τόσο στην αρχαία Αίγυπτο, όσο και στην αρχαία Ελλάδα από το 3000π.Χ.
Η μεγάλη και επιβλητική εμφάνιση του Μεγάλου Δανού ανατρέπεται από τον φιλικό χαρακτήρα του. Πρόκειται για έναν καλοκάγαθο γίγαντα σκύλο που λατρεύει την οικογένειά του, τα παιδιά, το παιχνίδι και τα χάδια. Η αγαπημένη θέση του Μεγάλου Δανού είναι να κάθεται πάνω στα πόδια του ιδιοκτήτη του, και να χουζουρεύει. Τα πάει πολύ καλά με τα άλλα σκυλιά και με τα κατοικίδια, αρκεί να εκπαιδευτεί σωστά και από κουτάβι.
Θέλει συχνή άσκηση και άπλετο χώρο για να τρέξει, να εκτονωθεί και να μεγαλώσει σωστά.
Το μέγεθός του μπορεί να ποικίλει, αλλά σίγουρα ο Μεγάλος Δανός είναι από τα πιο ψηλά σκυλιά. Έχει κοντότριχη γούνα που μπορεί να είναι μαύρη, μπεζ, μπλε-γκρι, και σε ενδιάμεσους συνδυασμούς.

O Μεγάλος Δανός είναι αρχαία ράτσα σκύλων που αρχικά χρησίμευε ως κυνηγόσκυλο και φύλακας, ενώ στις μέρες μας είναι ο σύντροφος και προστάτης της οικογένειας. Θεωρείται ο "Απόλλωνας" των σκύλων, και όχι τυχαία!
Ιατρικά: 

Ο Μεγάλος Δανός έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής και αυτό οφείλεται πολύ συχνά στην ευπάθεια που παρουσιάζει το στομάχι του: πολλές φορές κατά την άσκηση μπορεί να εγκλωβιστεί το στομάχι του στα κόκκαλα των πλευρών του και να οδηγήσει σε θάνατο.

Dogs 101 - Great Dane

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: