Ράτσες

Σίμπα ινου

Τα Σίμπα ινου προέρχονται από την Ιαπωνία και είναι μία από τις αρχαιότερες ράτσες σκυλιών που επιβιώνει μέχρι και σήμερα.
Χαρακτηριστικό των Σίμπα ινου είναι η εμμονή τους με την καθαριότητα, σε βαθμό που συχνά μπορεί να γλείφουν τα πόδια και τις πατούσες τους, σαν τις γάτες, προκειμένου να είναι καθαρά. Επίσης, συχνό φαινόμενο είναι να αποφεύγουν να περπατούν στο δρόμο για να μη λερώσουν τη γούνα τους.
Πρόκειται για ιδιόρρυθμη ράτσα σκυλιών, με έντονη προσωπικότητα, που δεν τα πάει πολύ καλά με άλλα σκυλιά ή με μικρά παιδιά αν δεν εκπαιδευτεί σωστά.
Χαρακτηριστική είναι η "κραυγή" των Σίμπα ινου σε περιπτώσεις που νιώθουν δυσαρέσκεια ή που δυσανασχετούν με κάτι. Πρόκειται για έναν δυνατό, υψηλής συχνότητας ήχο σαν τσιρίδα. Έναν πολύ παρόμοιο ήχο μπορεί να κάνουν και όταν νιώθουν έντονη χαρά, όπως για παράδειγμα όταν επιστρέφει ο ιδιοκτήτης τους μετά από παρατεταμένη απουσία, ή ένας άνθρωπος που αγαπούν.
Είναι μικρά προς μεσαίου μεγέθους σκυλιά, με μεσαίου μεγέθους τρίχωμα, το οποίο συναντάμε σε κοκκινωπό, μαύρο, μπεζ, λευκό, κανελί, καθώς και στις ενδιάμεσες αποχρώσεις.

Τα πρώτα σκυλιά εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία περίπου 2000 χρόνια πριν. Πρόγονος της φυλής αυτής λέγεται ότι είναι το Τσόου-Τσόου, ωστόσο από τις 6 φυλές που δημιουργήθηκαν τότε, οι υπόλοιπες έχουν εκλείψει.
Ιατρικά: 

Εξάρθρωση επιγονατίδας, δυσπλασία των Ισχύων, γλαύκωμα

Dogs 101- Shiba Inu

Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: