Ράτσες

Μπέντλινγκτον Τερριέ

Το Μπέντλινγκτον τεριέ είναι μια φυλή σκυλιού που πήρα το όνομά του από την πόλη της Bedlington, στην Βορειοανατολική Αγγλία . Είναι ένα τεριέ που είναι γνωστό για την ομοιότητά του με τα αρνιά. Τα χαρακτηριστικά του είναι η σγουρή του γούνα, η κυρτή πλάτη, τα χρωματά του. Αρχικά εκτρέφονται για να κυνηγήσουν ποντίκια στα ορυχεία, μετά χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες σκύλων και κυνομαχίες αλλά και σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Είναι τόσο καλά με τα παιδιά που δεν το αλλάζουν με κανέναν άλλο σκύλο. Έχουν δεξιότητες κολύμβησης πολύ μεγάλεςσε σύγκριση με εκείνα των άλλων σκύλων νερού και είναι γνωστά σαν πολύ γρήγορη φυλή με υψηλή αντοχή.

Αρχικά γνωστή ως το Rothbury ή Rodbury τεριέ, το όνομα Bedlington Terrier δεν εφαρμόζεται στην φυλή μέχρι το 1825, αλλά μερικά σκυλιά έχουν γενεαλογία που μπορεί να επισημανθεί πίσω όσον αφορά το 1782. Οι πρώτες εκθέσεις σκύλων με μια κατηγορία για Bedlington τεριέ πραγματοποιήθηκε το 1870 στο Bedlington. Το 1948, ένα τεριέ Bedlington γνωστό ως Rocket Rock Ridge Night βγήκε πρώτο στο διαγωνισμό Best in Show στο Westminster Kennel. Αν εξαιρέσουμε την τοξίνωση του χαλκού και τα προβλημάτων των ματιών, είναι μια πολύ υγιής φυλή.

Δημιουργήθηκε γύρω στο1825 από ανθρακωρύχους της αγγλικής περιοχής Cuber- land, για να εξολοθρεύει τους ποντικούς μέσα στα ορυχεία. Η εξωτερική μορφολογική διάπλαση του σκύλου της φυλής αυτής διαφέρει από εκείνη των Τερριέ. Μοιάζει πολύ με αρνάκι.
Ιστορία: 

Δημιουργήθηκε στο χωριό Bedlington και το τεριέ Bedlington έχει περιγραφεί ως "η αγαπημένη σύντροφος των βορείων ανθρακωρύχων". Έτρωγαν τους ποντικούς των ορυχείων και τρύπωναν σε λαγούμια με πολύ θάρρος και επέστρεφαν ταχύτατα στον ιδιοκτήτη τους. Πρόσφατα έγινε διαγωνισμός με ένα τέτοιο σκυλί και έναν άνθρωπο. Ο ανταγωνισμός και διαγωνισμός ήταν πόσο γρήγορα θα μπορούσε το σκυλί να μπεί στους σωλήνες και να κόψει τα μπεδεμένα και χαλασμένα καλώδια για να γίνει η επισκευή μετά με ασφάλεια.

Ιατρικά: 

Η κορυφαία αιτία του θανάτου είναι η τοξίνωση του χαλκού. Τα σκυλιά που πέθαναν από ασθένειες του ήπατος συνήθως έχασαν τη ζωή τους σε νεαρότερη ηλικία. Από αυτή την αρρώστια πάσχουν αυτά τα σκυλιά δυό φορές από ότι οι άλλες ράτσες.

bedlington terrier

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Τρίχωμα: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: