Ράτσες

Σκάι τερριέ

Υπάρχουν ανησυχίες ότι η φυλή απειλείται από εξαφάνιση μιάς και μόνο 30 έχουν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005. Είναι σήμερα το πιο απειλούμενο από αυτόχθονες φυλές της χώρας αυτής, και μέσα σε 40 χρόνια η φυλή μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς. Το τεριέ Skye είναι ένα σκυλί κυνηγιού και κάνει σαν να βρίσκεται σε καθημερινή εκδρομή. Χρειάζεται επίσης μια μικρή έως μέτρια βόλτα με τον ιδιοκτήτη του για να μείνει σε φόρμα. Η Skye απολαμβάνει τη ζωή ως σκυλί σπιτιού και προτιμά να μην ζει σε εξωτερικούς χώρους.

Τακτικό χτένισμα (περίπου δύο φορές την εβδομάδα) είναι το μόνο που χρειάζεται για να κρατήσει το Skye σε φόρμα και με ωραίο τρίχωμα. Πολλοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι ένα περιστασιακό μπάνιο θα μαλακώσει το παλτό του, όπως συμβαίνει συχνά με άλλα τεριέ, αλλά αυτό δεν είναι σωστό με αυτό το τερριέ. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα τους, αυτά μπορεί να χρειάζονται συχνό καθάρισμα.

Το Skye Terrier έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο για την αφοσίωσή του σε ένα και μόνο ιδιοκτήτη. Είναι γνωστή η ίστορία ένος σκάι τερριέ που έζησε για 14 χρόνια στον τάφο του ιδιοκτήτη του, ζώντας με ό,τι του έφερναν οι άνθρωποι εκεί και πέθανε τελικά στα 16 του χρόνια. Το σκάι τερριέ έχει κυνηγητικό ένστικτο και καλό θα είναι να προσέχουμε μικρά παιδιά και μικρότερα ζώα στον ίδιο χώρο με αυτό. Η κοινωνικοποίηση πρέπει να γίνει από μικρή ηλικία.
Ιστορία: 

Το 1600 μ.Χ., πλοίο έφτασε στο Skay της Σκωτίας έχοντας μαζί του και μερικά σκυλιά μαλτέζ. Αυτά διασταυρώθηκαν με τις ντόπιες ράτσες και ιδού το σκάι τερριέ. Χρησιμοποιήθηκε για κηνύγι αρουραίων και μικρών ζώων στην αρχή. Σήμερα απολαμβάνει την ζωή αποκλειστικά στο σπίτι και είναι πολύ ευτυχισμένο μέσα σε ένα διαμέρισμα. Μιά φορά την ημέρα, μια ολιγόωρη βόλτα και τα παιχνίδια στο διαμέρισμα, του είναι αρκετά.

Ιατρικά: 

Προσοχή στα πάχος, παχαίνουν εύκολα, στα μάτια και στα πόδια αυτών των τερριέ.

Περιβάλον: 

Ένα διαμέρισμα είναι ότι καλύτερο για αυτή την ράτσα

Περιποίηση: 

Το τρίχωμά του χρειάζεται εβδομαδιαία περιποίηση κυρίως βούρτισμα με μια μαλακή βούρτα. Έχετε υπόψη σας ότι η τρίχα του Skye Terrier αργεί να μεγαλώσει.

Skye Terrier part1

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Περιποίηση: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: 
Περιβάλλον: